Uvarte 180 g šľahačky s 50 g medu a do variacej zmesi dajte 220 g na kúsky nalámanej tmavej čokolády alebo čokoládovej polevy. Je vhodná ako univerzálna poleva na koláče, ale aj na namáčanie keksov, alebo ako čokoládová omáčka k jeleniemu chrbtu.
Čo s kosťou v krku
Jesť ryby je zdravé a aj ich konzumácia na Slovensku spolu s rozširujúcou sa ponukou stúpa. Čo ale robiť, ak v hltane zacítite drobnú kosť? Odporúča sa vypláchnuť ústa a vykloktať hrdlo silne koncentrovanou citrónovou limonádou alebo zriedeným octom, to by malo pomôcť.

Prekvapenie z reďkvi čiernej
Reďkev čierna patrí medzi zeleninu, ktorej sa pripisujú až liečivé účinky – a okrem toho môže chutiť ako dubáky. Stačí ju očistiť kefou (neošúpať), nakrájať na stredne veľké kocky a udusiť na masle. Jej chuť potom pripomína dubáky.
Ako zjemniť horčicu
Ak sa vám zdá horčica príliš ostrá, možno jej chuť zjemniť strekom jablkovej šťavy, bieleho vína alebo piva. Ak do nej zamiešate trochu jablkového pyré, bude chutiť ešte jemnejšie a v takejto forme ju väčšinou zjedia aj deti.