Tipy, triky a nápady: Čokoládová poleva inak

Čokoládová poleva sa robí väčšinou roztopením čokolády a masla alebo smotany. Ak sa vám zdá tento recept už nudný, môžete vyskúšať jeho obmenu.

29.05.2021 10:00
čokoládová poleva Foto:
Čokoládová poleva.
debata (1)

Uvarte 180 g šľahačky s 50 g medu a do variacej zmesi dajte 220 g na kúsky nalámanej tmavej čokolády alebo čokoládovej polevy. Je vhodná ako univerzálna poleva na koláče, ale aj na namáčanie keksov, alebo ako čokoládová omáčka k jeleniemu chrbtu.

Čo s kosťou v krku

Jesť ryby je zdravé a aj ich konzumácia na Slovensku spolu s rozširujúcou sa ponukou stúpa. Čo ale robiť, ak v hltane zacítite drobnú kosť? Odporúča sa vypláchnuť ústa a vykloktať hrdlo silne koncentrovanou citrónovou limonádou alebo zriedeným octom, to by malo pomôcť.

panvica, zelenina Čítajte aj Tipy, triky a nápady: Test pre panvicu

Prekvapenie z reďkvi čiernej

Reďkev čierna patrí medzi zeleninu, ktorej sa pripisujú až liečivé účinky – a okrem toho môže chutiť ako dubáky. Stačí ju očistiť kefou (neošúpať), nakrájať na stredne veľké kocky a udusiť na masle. Jej chuť potom pripomína dubáky.

Ako zjemniť horčicu

Ak sa vám zdá horčica príliš ostrá, možno jej chuť zjemniť strekom jablkovej šťavy, bieleho vína alebo piva. Ak do nej zamiešate trochu jablkového pyré, bude chutiť ešte jemnejšie a v takejto forme ju väčšinou zjedia aj deti.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #čokoláda #triky do kuchyne #tipy #Varecha.sk #horčica #magazín Varecha #čokoládová poleva

+ Na alkohol dnes zabudnite, zvoľte si dnes inú cestu.
Osviežte si myseľ a opakujte si čo už viete a k tomu sa...

+ Nedávajte do seba kopu liekov, vaše telo s tým nie je OK.
Dnes toho budete mať na práci dosť, preto...