Už ste zrejme počuli o peste z bazalky, medvedieho cesnaku či zo špenátu. A dá sa namiešať dokonca aj z mäty (video dole). Teraz sa o slovo hlási letné pesto.
Pripravte si špagety s letným pestom

Na 2 porcie potrebujeme:
- 250 g špagiet
- 125 g mozzarelly
- 4 PL čerstvej citrónovej kôry, plus 1 PL na ozdobu
- 6 PL najemno nastrúhaného parmezánu plus 1 PL na ozdobu
- 2 PL nasekaných pistáciových orechov (nesolených) a 1 PL na ozdobu
- olivový olej
- soľ a korenie
Ako na to?
- Špagety uvaríme v slanej vode „al dente“.
- Medzitým si nakrájajte mozzarellu na malé kúsky.
- Na prípravu letného pesta dajte do misky 4 lyžice citrónovej kôry, 6 lyžíc parmezánu, 2 lyžice pistáciových orechov a premiešajte. Pridajte trochu olivového oleja a všetko dobre premiešajte na pesto. Podľa potreby dochuťte soľou a korením.
- Hotové cestoviny scedíme cez sitko a potom ich vrátime späť do hrnca.
- Do tanierov naložte špagety premiešané s letným pestom.
- Mozzarellu rozložte na špagety.
- Ozdobte zvyšnou citrónovou kôrou, parmezánom a pistáciovými orieškami.
Zoznam surovín a textový postup nájdete v recepte Ako si urobiť domáce pesto na Varecha.sk
Zoznam surovín a textový postup nájdete v recepte Mätové pesto na Varecha.sk