Tipy, triky a nápady: Ako čistiť šalotku

Šalotka má jemnejšiu chuť ako cibuľa, preto ju šéfkuchári uprednostňujú.

19.05.2021 15:00
šalotka, Foto:
Šalotka má jemnejšiu chuť ako cibuľa.
debata

Nevýhodou je, že sa ťažko čistí. Pomôcť môže, ak ju namočíte pred lúpaním na 10 minút do vlažnej vody, malo by to ísť oveľa ľahšie.

Cibuľa nad zlato

Zlaté šperky po nejakom čase môžu stratiť pôvodný lesk a zmatnejú. Dobrým pomocníkom je v tomto prípade obyčajná cibuľa. Stačí ju rozkrojiť a prsteň, náušnice, retiazku či náramok dôkladne potrieť cibuľovou šťavou. Nechať pár hodín pôsobiť a potom očistiť mäkkou handričkou. Budú sa lesknúť ako nové.

Fettuccine, cestoviny, bazalka, špagety Čítajte aj Túto lahodnú omáčku na cestoviny musíte vyskúšať! Všetko hoďte do jedného hrnca, potom zapečte

Aby sa sneh podaril

Ak sa vám nedarí vyšľahať sneh z bielkov úplne dotuha (a neboli ničím znečistené), pomôže pridať do nich na špičku noža soli a pár kvapiek citrónovej šťavy.

Pomoc pri krájaní

Keď na doske spracúvate väčšie kusy mäsa, môže sa stať, že sa na pracovnej ploche šmýka. Zabránime tomu tak, že pod dosku vložíme navlhčenú utierku. Kvôli hygiene je lepšie používať dosky na krájanie z plastu, ktorý sa ľahšie udržiava. Po použití vždy treba dôkladne očistiť.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #cibuľa #triky do kuchyne #tipy #bielkový sneh #šalotka

+ Hygiena je na prvom mieste, preto ju nezabúdajte dodržiavať.
Neznepríjemňujte prácu ľuďom okolo vás, lebo vy...

+ Zmena je život, avšak dávajte pozor, aby ste sa nezmenili k horšiemu.
Povedzte svoj názor a neprikláňajte sa k...