Cibuľu v jedle milujete, ale ten zápach na rukách... Nelamentujte, takto sa ho zbavíte

Cibuľa má v kuchyni priam nezastupiteľné miesto - mnohé pokrmy vďaka nej doslova pookrejú a dostanú nový "šmrnc".

05.05.2021 06:00
cibuľa Foto:
Čo s pachom cibule, ktorý zanechá na vašich rukách?
debata

Jej použitie pri varení sa však spája aj s menšími nevýhodami – okrem slziacich očí je to zápach, ktorý cibuľa zanecháva na našich rukách. Ani po opakovanom umytí rúk mydlom sa zápachu nie a nie zbaviť. Našťastie, existuje rýchly domáci trik, ktorý pri problémy rúk páchnucich po cibuli zaberie.

vajcia, praženica, omeleta, vajce Čítajte viac Tip na dokonalú praženicu! Skúste pridať túto ingredienciu a porovnajte chuť

Stačí použiť pomletú kávu, ktorá pôsobí ako neutralizátor cibuľového zápachu. Zrejme už viete, že práve káva dokáže vylepšiť a pohltiť nepríjemné pachy napríklad v chladničke. Dokáže však pomôcť aj našim rukám. Ako?

Po nakrájaní cibule si ruky jednoducho natrite trochou mletej kávy, pošúchajte ju v dlaniach a potom si ich umyte čistou vodou. Malo by vás to zbaviť nepríjemného pachu cibule a vaše ruky by mali príjemne voňať.

špagety, cedidlo, cestovina, sitko, Čítajte viac Ani minútu! Prečo by ste nemali nechať cestoviny v sitku či cedidle?

Ak pracujete s cibuľou či inými potravinami (ryby, cesnak…), ktoré zanechávajú výrazný pach na rukách pravidelne, potom môžete siahnuť po profesionálnejšej pomoci – po nerezovom mydle. Na rozdiel od štandardných umývacích prostriedkov nie je zápach pri použití takéhoto prostriedku prekrytý inou vôňou, ale je neutralizovaný vďaka interakcii mydla z nerezovej ocele s vodou a vzduchom. Nerezové mydlá sa dajú kúpiť od 8 eur.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #káva #cibuľa #pach #nerezové mydlo

+ Dávajte pozor s kým sa zoznámite a nepodľahnite vášni na jednu noc.
Naučte sa hospodáriť s peniazmi inak...

+ Stanovte si reálne ciele pre zdravie a športové úspechy.
Otvorenosť k novým nápadom posilní vašu pozíciu v...