Jej použitie pri varení sa však spája aj s menšími nevýhodami – okrem slziacich očí je to zápach, ktorý cibuľa zanecháva na našich rukách. Ani po opakovanom umytí rúk mydlom sa zápachu nie a nie zbaviť. Našťastie, existuje rýchly domáci trik, ktorý pri problémy rúk páchnucich po cibuli zaberie.
Čítajte viac Tip na dokonalú praženicu! Skúste pridať túto ingredienciu a porovnajte chuťStačí použiť pomletú kávu, ktorá pôsobí ako neutralizátor cibuľového zápachu. Zrejme už viete, že práve káva dokáže vylepšiť a pohltiť nepríjemné pachy napríklad v chladničke. Dokáže však pomôcť aj našim rukám. Ako?
Po nakrájaní cibule si ruky jednoducho natrite trochou mletej kávy, pošúchajte ju v dlaniach a potom si ich umyte čistou vodou. Malo by vás to zbaviť nepríjemného pachu cibule a vaše ruky by mali príjemne voňať.
Čítajte viac Ani minútu! Prečo by ste nemali nechať cestoviny v sitku či cedidle?Ak pracujete s cibuľou či inými potravinami (ryby, cesnak…), ktoré zanechávajú výrazný pach na rukách pravidelne, potom môžete siahnuť po profesionálnejšej pomoci – po nerezovom mydle. Na rozdiel od štandardných umývacích prostriedkov nie je zápach pri použití takéhoto prostriedku prekrytý inou vôňou, ale je neutralizovaný vďaka interakcii mydla z nerezovej ocele s vodou a vzduchom. Nerezové mydlá sa dajú kúpiť od 8 eur.