Chlieb s nátierkou z medvedieho cesnaku a jarných byliniek
Na 4 porcie potrebujeme:
4 krajce obľúbeného chleba, trochu tuku na opečenie, 100 g bryndze, 100 g smotanovej termizovanej nátierky, soľ, mleté korenie na ochutenie, 1 PL pasty z medvedieho cesnaku, bylinky podľa chuti a dostupnosti (petržlenová vňať, pažítka, žerucha, kôpor), mikrobylinky,
Postup:
1. Bryndzu a nátierku spojíme s pastou z medvedieho cesnaku, ochutíme soľou a korením a pridáme cca polovicu byliniek.
2. Nátierku rozdelíme na opečené plátky chleba a posypeme ostatnými bylinkami.
Čítajte viac Jar v kuchyni je zelenáŠpenátový šalát s avokádom a sezamom
Na 4 porcie potrebujeme:
250 g baby špenátových listov, 8 cherry paradajok, 10 čiernych maslových olív, 1 zrelé avokádo, kôpor-špičky, soľ, biele mleté korenie, 2 PL jablčného kvasného octu, 3 PL olivového oleja Extra Virgin, 1 PL sezamových semienok,
Postup:
1. Špenátové listy prepláchneme studenou vodou, osušíme.
2. Pridáme k nim na štvrte nakrájané paradajky a čierne olivy, ochutíme octom, olejom a koreninami.
3. Zľahka premiešame a rozdelíme na taniere. Na vrch každého dáme štvrtinu očisteného a nakrájaného avokáda, posypeme sezamom a ozdobíme kôprom.
Vareškov tip: Ak chceme podávať tento šalát ako hlavné jedlo dňa, môžeme ho doplniť pošírovaným alebo vareným vajíčkom.
Recepty pripravil Rastislav Krampl, hlavný šéfkuchár Trabisch Catering vo Viedni.
Zoznam surovín a textový postup nájdete v recepte Špenátová roláda na Varecha.sk