Tipy, triky a nápady: Paradajková polievka inak

Paradajková polievka patrí už desaťročia medzi obľúbené pokrmy naprieč všetkými generáciami. Každá domácnosť má na ňu ten „svoj“ recept, niekto ju má radšej sladšiu, sviežejšiu, redšiu, hustejšiu.

13.04.2021 15:00
paradajková omáčka Foto:
Každá domácnosť má na ňu ten „svoj“ recept.
debata

Šmrnc jej dodávajú aj bylinky, napríklad čerstvá bazalka. Tí odvážnejší ju nahrádzajú mätou. Pre tých, ktorí majú chuť experimentovať, sa odporúča dať do taniera hotovej polievky nadrobno nakrájané kivi.

Pozor na prevarenie

Ak chcete urobiť cestovinový nákyp, treba dať pozor na to, aby sme cestoviny naň neuvarili príliš. Čas varenia treba skrátiť o tretinu, lebo inak budú v nákype mazľavé. Tiež treba dať pozor na výber cestovín – nie každé dokážu vsiaknuť sugo, teda šťavu, rovnako. Najlepšie je urobiť nákyp zo širokých cestovín, ako sú napríklad pappardelle alebo cestoviny v tvare mušličiek. Naopak, špagety sú menej vhodné.

Koláč z formy rýchlo a ľahko

Papier na pečenie má množstvo výhod a spôsobov využitia. Môžeme si ním pomôcť napríklad ak chceme, aby sme vytiahli koláč z formy rýchlo a ľahko. Ak pečieme koláč v štvorcovej alebo obdĺžnikovej forme, vystelieme ju papierom na pečenie tak, aby boli okraje vyššie ako forma. Po upečení koláč vytiahneme z formy za okraje papiera a tento potom z koláča len stiahneme.

Olej do tmy a chladu

Olej na vyprážanie treba skladovať v tme a chlade, ale nie v chladničke. Okrem toho ho treba podľa možnosti čo najskôr skonzumovať. Aby sme zabránili tomu, aby olej zatuchol, treba pridať do fľaše trochu soli.

© Autorské práva vyhradené

Facebook X.com debata chyba Newsletter
Viac na túto tému: #cestoviny #triky do kuchyne #tipy #rýchle varenie #magazín Varecha

+ Konečne môžete oddychovať, svoju vyčerpanosť nahradíte spánkom.
Nereagujte na neznámych ľudí, ktorí vám ponúkajú...

+ Zapracujete na svojej fyzickej kondícii, výsledky sa čoskoro ukážu.
Finančné prostriedky dobre...