Šmrnc jej dodávajú aj bylinky, napríklad čerstvá bazalka. Tí odvážnejší ju nahrádzajú mätou. Pre tých, ktorí majú chuť experimentovať, sa odporúča dať do taniera hotovej polievky nadrobno nakrájané kivi.
Pozor na prevarenie
Ak chcete urobiť cestovinový nákyp, treba dať pozor na to, aby sme cestoviny naň neuvarili príliš. Čas varenia treba skrátiť o tretinu, lebo inak budú v nákype mazľavé. Tiež treba dať pozor na výber cestovín – nie každé dokážu vsiaknuť sugo, teda šťavu, rovnako. Najlepšie je urobiť nákyp zo širokých cestovín, ako sú napríklad pappardelle alebo cestoviny v tvare mušličiek. Naopak, špagety sú menej vhodné.
Koláč z formy rýchlo a ľahko
Papier na pečenie má množstvo výhod a spôsobov využitia. Môžeme si ním pomôcť napríklad ak chceme, aby sme vytiahli koláč z formy rýchlo a ľahko. Ak pečieme koláč v štvorcovej alebo obdĺžnikovej forme, vystelieme ju papierom na pečenie tak, aby boli okraje vyššie ako forma. Po upečení koláč vytiahneme z formy za okraje papiera a tento potom z koláča len stiahneme.
Olej do tmy a chladu
Olej na vyprážanie treba skladovať v tme a chlade, ale nie v chladničke. Okrem toho ho treba podľa možnosti čo najskôr skonzumovať. Aby sme zabránili tomu, aby olej zatuchol, treba pridať do fľaše trochu soli.