Tip na dokonalú praženicu! Skúste pridať túto ingredienciu a porovnajte chuť

Čo už môže byť náročné pri príprave obyčajnej praženice? Máte pravdu, naozaj nejde o recept, ktorý by nezvládol aj kuchár - začiatočník.

09.04.2021 07:00
vajcia, praženica, omeleta, vajce Foto:
Praženica - nemusí byť len obyčajným jedlom, skúste jej chuť vylepšiť.
debata (1)

Ak však chcete toto jedlo predsa len povýšiť na vyššiu úroveň, tu je tip, ktorý oceníte vy aj vaša rodina.

Tip na dokonalú praženicu

Nejde o nič výnimočné ani o žiadnu tajnú a nedostupnú prísadu, ktorá chuť praženice vylepší. Trik je jednoduchý – na každé vajce potrebujete asi lyžičku kyslej smotany. Najskôr rozšľaháme vajcia s ďalšími ingredienciami – soľou a korením (prípadne pridáme muškátový oriešok, kari…). Ak chcete, môžete do praženice pridať pažítku, cibuľku či paradajky. Až keď je všetko dobre premiešané, vmiešajte kyslú smotanu.

Následne na panvici rozpustite na miernom plameni maslo a pridajte vaječnú zmes. Nechajte chvíľočku na panvici bez miešania, potom miešajte od okraja panvice smerov do stredu.

Niektorí kuchári odporúčajú vymiešať len vajcia, soľ, korenie a kyslú smotanu. Ostatné prísady (paradajky, jarnú cibuľku…) odporúčajú dať na rozpálenú panvicu najskôr, chvíľu osmažiť, vaječnú zmes priliať až v druhom kroku.

Vyskúšajte aj praženicu s hubami podľa TV Varecha

Video
Vyskúšajte jeden z najobľúbenejších receptov všetkých hubárov.

Zoznam surovín a textový postup nájdete v recepte Praženica s hubami na Varecha.sk

Viac videoreceptov si pozrite v TV Varecha.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #recept #vajcia #kuchár #praženica

+ Správna zdravá životospráva sa ukáže aj na vašej pokožke.
Načo vám je sláva a peniaze, keď vás doma nikto...

+ Možno oklamete sami seba, avšak lekára a výsledky neoklamete.
Nič nerobte rýchlo, robíte tak len väčšie chyby....