Tipy, triky a nápady: Oriešky do chleba

Ak pečiete doma chlieb a máte radi orechy, je to vynikajúca kombinácia. Oriešky sa postarajú o jeho vynikajúcu chuť.

08.04.2021 12:00
chlieb Foto:
Ak pečiete doma chlieb a máte radi orechy, je to vynikajúca kombinácia.
debata

Na 500 g múky môžete použiť dve hrste orechov, najlepšie chutia vlašské alebo lieskové, rovnako ako aj semiačka (tekvicové, slnečnicové, ľanové alebo sezamové). Ale pozor: Dôležité je, aby boli vopred zopár hodín namočené vo vode a boli vpracované do cesta až po minimálne hodine a pol kvasenia, inak by cestu uberali vlhkosť, radí Natália Horváthová na instagramovom profile @sourdoughdaily.

Tipy pre parmezán

Parmezán nikdy nekrájajte, oveľa lepšie chutí, keď je nalámaný, resp. naštiepaný. Ide to celkom dobre pomocou pevného malého nožíka, ale existuje aj špeciálny nôž na parmezán. Parmezán treba uchovávať v chladničke, na mieste, kde je najteplejšie – na horných poličkách. Aby dlhšie vydržal, treba ho zabaliť do fólie alebo papiera od masla. Do fólie treba urobiť malé dierky, aby si uchoval žltú farbu a aby nezačal na povrchu plesnivieť. Pri varení treba syr strúhať až tesne pred použitím, lebo inak stráca svoju arómu.

Domáce hranolčeky

Hranolčeky chutia najlepšie vlastnoručne pripravené. Aby boli chrumkavé, zemiaky treba očistiť, nakrájať ich, umyť, osušiť a najprv dať do rozpáleného oleja na 1 minútu. Vybrať z oleja, nechať na papierovej utierke odkvapkať a po niekoľkých minútach opäť ponoriť do horúceho oleja a vypražiť do zlata.

Zázvor pre chuť

Ak máte pocit, že puding, sladká polievka alebo mliečna kaša chutia nevýrazne, ich chuť výrazne zlepší malý trik. Vmiešajte do nich štipku sušeného zázvorového prášku.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #zázvor #triky do kuchyne #tipy #hranolčeky #kvások #parmezán #magazín Varecha #kváskový chlieb

+ Hygiena je na prvom mieste, preto ju nezabúdajte dodržiavať.
Neznepríjemňujte prácu ľuďom okolo vás, lebo vy...

+ Neležte ráno príliš dlho v posteli, za ten čas môžete stihnúť niečo lepšie.
Ak chcete, stále je čo robiť,...