Krajšie a pevnejšie vlasy? Potrebujete týchto 5 jedál

Vlasy sú považované za korunu krásy. Už menej sa však hovorí o tom že sú aj odrazom našich stravovacích návykov. Frizúra do veľkej miery korunuje totiž to, čo máte na tanieri. Preto si vyberajte jedlo starostlivo.

06.04.2021 07:00
vlasy, žena, starostlivosť, pokožka hlavy, kúpeľňa Foto:
Túžite po zdravších vlasoch?
debata

Bobuľové ovocie

Denne aspoň hrsť a vlasy sa vám poďakujú. Ak nie je čerstvé, službu vám spraví aj mrazené. Pridať si ho môžete do jogurtu, raňajkovej kaše, alebo ho skonzumovať na olovrant ako sladké potešenie. Bobuľové ovocie je plné vitamínov a látok, ktoré podporujú rast vlasov a ich výživu. Antioxidanty ich ochránia a vďaka vitamínu C sa zlepší aj tvorba kolagénu, čo podporí vlasové folikuly.

Avokádo

Okrem iného je avokádo skvelým zdrojom vitamínu E, ktorý výrazne stimuluje rast a zdravie vlasov. Jedno stredne veľké avokádo poskytuje až 21% dennej potreby vitamínu E v prirodzenej forme. Podľa indonézskej štúdie sa po vyšších dávkach vitamínu E podarilo zvýšiť rast vlasov o viac ako 34 %. Avokádo je skvelou a chutnou cestou ako podporiť rast vlasov a zabrániť ich vypadávaniu.

Krevety

Lahodné, luxusné a účinné. Krevety sú totiž skvelým zdrojom bielkovín, vitamínov skupiny B, zinku, železa a vitamínu D. Sto gramov vám zabezpečí 38% dennej potreby vitamínu D. Budete teda šťastnejší, zdravší aj vlasatejší. Pretože práve nedostatok vitamínu D3 spôsobuje veľmi často vypadávanie vlasov.

Fazuľa

Ide o unikátnu potravinu. ma celý komplex zdravotných benefitov, ale hlavne je bohatý zdroj bielkovín, železa, zinku a biotínu, ktoré sú nevyhnutné pre dosiahnutie zdravých vlasov. Uvedená trojkombinácia nielenže vlasy chráni, ale podporuje aj ich rast. Preto ak sa vám nedarí dosiahnuť nárast dĺžky, musí narásť spotreba fazule u vás doma.

Sladká paprika

Žltá, červená aj fialová. Jednoducho tá farebná. Vitamín C je základom, ale sladká paprika je bohatá aj na vitamín A. Ten dokáže pomôcť urýchliť rast vlasov a stimulovať tvorbu kožného mazu, ktorý pomáha udržiavať vlasy zdravé. Preto ak si ju dáte do šalátu, urobíte len dobre.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #vlasy #poškodené vlasy #dlhé vlasy #krásne vlasy #koruna krásy

+ Choďte sa prejsť na chvíľu do prírody, čerstvý vzduch vám urobí dobre.
Môžete mať svoj názor, len ho musíte...

+ Začnite jedávať pravidelne, docielite tak, že nebudete priberať.
V práci dosiahnete neuveriteľné veci, vek nehrá...