Jedlom proti jarnej únave. Tento rok vás neohrozí

Nechcete siahať po energetických nápojoch, ale jarná únava sa u vás hlási naplno? Vyberte si z receptáru jedál, ktoré spoľahlivo zaberajú proti jarnej únave. Predstavujú silný kaliber v boji proti klipkajúcim očiam.

02.04.2021 10:00
jarná únava, žena, spánok, príroda, lúka Foto:
Vyberte si z receptáru jedál, ktoré spoľahlivo zaberajú proti jarnej únave.
debata

Jedlo bohaté na železo

Zvýšený príjem železa zabezpečí, že počas jari nebudete mať pocit, akoby ste neustále doháňali prebdenú noc. Prirodzene po zime zásoba železa v organizme poklesne, čo je jeden z dôvodov, pre ktorý jarú únavu pociťujeme tak intenzívne. Železo nájdeme vo vnútornostiach, červenom mäse a tmavozelenej listovej zelenine, fazuli, orechoch, semenách a vajíčkach.

Chia semienka

Pridajte si ich do rannej kaše alebo vločiek a deň bude úplne iný. Obsahujú veľa vlákniny a bielkovín, ako aj omega-3 mastné kyseliny. Vďaka tomu bojujú proti zápalom v tele a podporujú udržiavanie dlhodobej energie počas dňa. Majú neutrálnu chuť, takže sa hodia aj do jogurtov, pudingov, vločiek, kaší aj šalátov.

Batáty

Známe aj ako sladké zemiaky. Nielenže obsahujú veľa sacharidov s vysokým obsahom vlákniny, ale majú aj množstvo draslíka. Draslík je veľmi úspešný prvok, pokiaľ ide o znižovanie krvného tlaku. Rovnako pomáha lepšie znášať stres. Pretože čím menej stresu, tým menej vyčerpania a únavy.

Banány

Banán k raňajkám je ultra dobré palivo. Banány používajú aj vytrvalostní športovci, ak potrebujú udržať dlhodobo energetický výkon na stabilne dobrej úrovni. Aj vďaka tomu je vhodnou prípravou pred štartom náročného dňa. Banány sú plné draslíka, vlákniny, vitamínov a dokonalého množstva uhľohydrátov, ktoré vám dodajú veľkú dávku prírodnej energie.

Celozrnné potraviny

Nahraďte nimi tie klasické a váš život bude na úplne inej energetickej úrovni. To nielen počas únavnej jari. Výber celozrnných potravín a komplexných uhľohydrátov zaručuje, že vaše telo bude mať plný úžitok z obilia, ktoré dodáva vašej strave vlákninu. Tým aj dlhotrvajúcu energiu počas dňa. Začať deň s celozrnným pečivom je základ, aby vám počas doobedia nechýbala ani káva.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #energia #oddych #vitamíny #energetický príjem #jarná únava #draslík #železo #energetický nápoj

+ Cvičte aj v pohodlí domova, vaše telo sa potrebuje začať viac hýbať.
Momentálne nie je čas na míňanie peňazí,...

+ Pokúste sa prestať so závislosťami, škodia vám viac ako si myslíte.
Nemôžete myslieť len v prospech seba, mali...