Tipy, triky a nápady: Najlepšia mozarella

Najlepšia a najdrahšia mozarella sa vyrába podľa starej tradície z byvolieho mlieka v talianskom regióne Kampánia.

24.03.2021 15:00
Mozarella Foto:
Mozarella je čerstvý mäkký syr, treba ho podľa možnosti po otvorení zjesť čo najskôr.
debata

Keďže byvolie stáda nie sú až také veľké, aby dokázali pokryť potrebu tohto populárneho syra, mozarella, ktorú dostať bežne v obchodoch, sa vyrába z kravského mlieka. Keďže ide o čerstvý mäkký syr, treba ho podľa možnosti po otvorení zjesť čo najskôr. Ak ju otvoríte, ale hneď nepoužijete, treba dbať na to, aby bola celá ponorená do roztoku, v ktorom sa predáva.

Čo je Noilly Prat

Možno ste sa stretli v receptoch s názvom Noilly Prat. Za zaujímavým názvom sa skrýva mimoriadne suchý vermut, ktorý sa vyrába v malom francúzskom meste Marseillan, 10 km od Marseilles. Vyrába sa podľa tajnej receptúry, z lokálneho bieleho vína, byliniek, korení a trochy destilátu. Na varenie sa hodí preto, lebo na rozdiel od sladšej a alkoholickejšej konkurencie v Noilly Prat dominuje ovocná aróma.

Tajomstvá cestovín

Na varenie cestovín treba dostatok vody, na 100 gramov by jej mal ísť aspoň liter a treba, aby bola dostatočne slaná. To, ako cestoviny uvaríme, je vyslovene otázka chuťových preferencií, treba myslieť ale na to, že cestoviny aj po vybratí z vody ešte „dôjdu“. Al dente sa ale dajú uvariť len sušené cestoviny, čerstvo pripravené budú vždy mäkké.

K ovocnému šalátu

Rozmýšľate, akú marinádu urobíte na ovocný šalát? Možností je určite veľa. Nasledujúca patrí medzi menej používané, ale stojí za odskúšanie – je to jablková šťava, ktorú zredukujete na polovicu pôvodného objemu. Šalát tak dostane delikátnejšiu chuť.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #ovocie #cestoviny #triky do kuchyne #tipy #mozarella #magazín Varecha

+ Flexibilita a prispôsobivosť vám otvoria nové cesty.
Momentálne nemíňajte peniaze na veci, ktoré nepotrebujete....

+ Neužívajte pravidelne lieky, pozor aby vám viac neuškodili.
Oddeľte svoju prácu od súkromia, všetci tak budú...