Super tip, ktorý treba využiť na boj s kalóriami! Chuť zeleného čaju potláča túžbu po sladkom

Kto by nechcel pred letom kilo-dve schudnúť... Využite pri tom pomocníka - zelený čaj a jeho horkastú chuť.

29.03.2021 09:00
zelený čaj Foto:
Zelený čaj obsahuje látky, ktoré podporujú spaľovanie tukov.
debata

Iste, počas pandémie to môže byť pre mnohé z nás o trochu väčší problém, keďže prístup k pravidelnému cvičeniu, na ktoré sme boli zvyknuté, sa zhoršil. Kto však chce, telo môže dávať „do laty“ aj doma či v prírode.

Počas tohto procesu sa o slovo hlási ďalší pomocník – možno celkom nenápadný. Zelený čaj! Áno, práve tento druh čaju by mal hrať dôležitú úlohu vo vašom stravovacom pláne v čase boja za krajšie a zdravšie telo. Prečo je zelený čaj taký dobrý počas chudnutia?

Stimuluje metabolizmus, zvyšuje výdaj energie a znižuje absorpciu tukov v žalúdku či črevách. Jeho horkastá chuť si poradí aj s túžbou po niečom sladkom. A tomu sa hovorí dobrá správa.

Polyfenoly obsiahnuté v zelenom čaji, najmä takzvané katechíny, stimulujú spaľovanie tukov a tým pomáhajú chudnúť. Za horkastú chuť čaju sú zodpovedné práve katechíny. Tieto zdravé horké látky tlmia túžbu po sladkých jedlách, čo určite oceníme.

Náš jazyk si na horkú chuť zeleného čaju postupne zvykne, ak ho pijeme pravidelne. Následne nám začnú potraviny s obsahom cukru chutiť oveľa sladšie ako predtým. Vďaka tomu máme chuť na menej sladkých jedál, čo sa podpíše na príjme menšieho množstva prázdnych kalórií.

Je pre vás horká chuť zeleného čaju spočiatku príliš intenzívna? Vydržte… Receptory horkej chuti si totiž môžete na jazyku „vytrénovať“ a zvyknúť si na ne. Týmto spôsobom sa naučíte lepšie vnímať chuť menej sladkých jedál. Inými slovami: sladké kalorické bomby sa vám po chvíli budú zdať príliš sladké, takže sa bez nich dobrovoľne zaobídete alebo na uspokojenie vašej túžby po sladkostiach potrebujete iba malé množstvo.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #chudnutie #zelený čaj

+ Zdravé stravovanie je tak dôležité ako pravidelný tréning.
Spríjemniť deň si môžete aj bez veľkého míňania...

+ Využite možnosť ráno si zaplávať v bazéne, alebo sa len tak schladiť vodou.
Kreativita v riešení problémov...