Krémová mrkvová polievka nie je pre vás novým receptom? Potom zrejme poznáte aj jej variant so zázvorom… Čo by ste ale povedali na kombináciu mrkvy a feniklu? Plus niektorých exotických korení – tu je recept:
Na mrkvovo-feniklovú polievku potrebujeme:
- 1 kg mrkvy, očistenej, nakrájanej na kolieska
- 2 malé cibule, nasekané na drobno
- 2 fenikle, umyté, zbavené drevnatých častí a nakrájané na plátky
- 1,5 litra zeleninového vývaru
- 2 strúčiky cesnaku, nakrájané nadrobno
- 1 ČL mletého koriandra
- 1/4 ČL kajenského korenia
- morskú soľ a čierne korenie podľa chuti
- grécky jogurt
Ako na to?
- Na strednom ohni rozohrejeme olej vo veľkom hrnci
- Cibuľu za stáleho miešania osmažte do sklovita, keď zhnedne, pridáme trocha vody
- Potom pridáme mrkvu a fenikel a hrniec necháme zakrytý 5 minút, povaríme
- Pridáme zeleninový vývar, cesnak, mletý koriander a kajenské korenie
- Polievku privedieme k varu, potom plameň stlmíme a necháme dusiť
- Hrniec necháme čiastočne zakrytý a dusíme, pokiaľ, nebude zelenina úplne mäkká (cca 30 minút)
- Pomocou mixéra alebo tyčového mixéra rozmixujte polievku, aby mala krémovú konzistenciu, dochutíme soľou a korením
- Polievku podávame v miskách ozdobenú trochou jogurtu
Vyskúšajte aj mrkvovú polievku podľa TV Varecha
Zoznam surovín a textový postup nájdete v recepte Pečená mrkvová polievka na Varecha.sk