Tipy, triky a nápady: Ako vylepšiť majonézu

Chuť kupovanej majonézy môžeme zlepšiť, ak do nej vmiešame žĺtok. Majonéza vtedy vyzerá aj podstatne lepšie.

18.03.2021 13:00
majonéza Foto:
Olej by sa mal k vajíčku zo začiatku pridávať len veľmi pomaly a opatrne.
debata

Ak si chceme majonézu radšej pripraviť sami, na to, aby sa podarila lepšie, existujú dva tipy. Nádobu, v ktorej ju mixujeme, vopred mierne predhrejeme a postavíme na utierku, ktorú sme predtým namočili v horúcej vode. Všetky suroviny, ktoré použijeme, by mali mať izbovú teplotu. Olej by sa mal k vajíčku zo začiatku pridávať len veľmi pomaly a opatrne. Doma pripravenú majonézu treba do jedného dňa skonzumovať a vždy ju mať v chladničke, aby sa v nej nevyvinuli salmonely.

Pre krehkejšie mäso

Korenené marinády s istým stupňom kyslosti sa výborne hodia na marinovanie mäsa alebo rýb. Marinovaním sa ich mäso stane krehkejšie a ešte aj nasiakne arómy z marinády. Dôležité je marinádu nikdy nesoliť, soľ totiž „vyťahuje“ z mäsa šťavu, ktorá mu dodáva chuť.

Múku preosejte

Už naše babičky to vedeli a platí to aj teraz. Keď idete piecť, múku by ste mali predtým preosiať. Nie kvôli prípadným nečistotám, tie v nej nie sú, ale kvôli tomu, že múka potrebuje byť prevzdušnená, aby boli koláče „nadýchanejšie“.

K marmeláde patrí sitko

Dobrý džem má obsahovať kúsky ovocia – na tom sa jeho milovníci zhodnú. Keď ním ale chcete plniť keksy či koláče, je inak oceňované ovocie v džeme problém. Jedno riešenie je dať džem do mixéra a ovocie rozmixovať, ale vtedy stratí lesk. Lepšie riešenie je džem prepasírovať cez sitko.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #múka #triky do kuchyne #majonéza #tipy #džem #marinády

+ Využite možnosť ráno si zaplávať v bazéne, alebo sa len tak schladiť vodou.
Kreativita v riešení problémov...

+ Prechladli ste, nerobte paniku, nepotrvá to dlhšie ako dva dni a budete fit.
Nakúpte veľa zeleniny a...