Marcové slnko je čoraz intenzívnejšie a je predzvesťou blížiacich sa teplejších mesiacov. Jar by mala ísť ruku v ruke s istým odľahčením stravy. Po zime, kedy sa na náš tanier dostávali ťažšie jedlá, môže prísť na rad aj isté „oslobodenie“ jedálnička od mäsa. Vyskúšajte napríklad polievku z cíceru, brokolice a cukety!
Na dve porcie potrebujeme:
- 1/2 pohára či konzervy cíceru
- 200 g brokolice
- 1/2 cukety
- 1 cibuľu
- 1 strúčik cesnaku
- 2 PL lyžice oleja
- 1 PL zeleninového vývaru
- tekvicové semiačka
- soľ a korenie
- čili vločky
- čerstvý petržlen
Ako na to?
- Cícer najskôr opláchnite. Potom brokolicu a cuketu umyte.
- Brokolicu rozdeľte na malé ružičky, nakrájajte cuketu na plátky.
- Cibuľu a cesnak olúpte a nakrájajte na malé kocky.
- Na oleji orestujte cibuľu a cesnak.
- Potom pridajte brokolicu, cuketu a cícer, podlejte 0,75 l vody litrom vody a zeleninovým vývarom.
- Priveďte k varu a duste 10 – 12 minút.
- Rozmixujte, dochuťte soľou a korením.
- Petržlenovú vňať umyte a nasekajte.
- Polievku podávajte s petržlenovou vňaťou, čili vločkami a tekvicovými semiačkami.
Vyskúšajte aj brokolicové kroketky podľa TV Varecha
Zoznam surovín a textový postup nájdete v recepte Brokolicové krokety na Varecha.sk