Ak navyše vašu porciu ovocia zjete s dávkou bielkovín alebo tukov, cukor v krvi zostane stabilný dlhšie a preto sa budete cítiť dlhšie sýta. Doprajte si svoje obľúbené ovocie napríklad s tvarohom, orechmi alebo mandľovým maslom.
S 2,7 gramami sacharidov na 100 g ovocia sú černice tou pravou voľbou. Vďaka modro-čiernej farbe sú tiež mimoriadne zdravé. Za toto sfarbenie sú zodpovedné rastlinné látky, takzvané flavonoidy – majú protizápalové a antioxidačné vlastnosti. Černice sú ako stvorené do rôznych smoothies, kombinujte napríklad s ovseným či mandľovým mliekom.
4,8 g sacharidov má 125 g malín – sú preto ideálnym občerstvením. Môžete si ich dopriať ako zmrzlinu – zmrazené maliny, limetkovú šťavu a tvaroh za pár sekúnd v mixéri zmeníte na lahodnú zmrzlinu. Rovnako ako černice, aj maliny sú plné fytochemikálií a sú vďaka svojim antioxidačným vlastnostiam ideálnou na prevenciou rakoviny.
Marhuľa tiež patrí s obsahom cukru 8,5 g na 100 g k tým pravým letným voľbám. Marhule môžete použiť namiesto jabĺk v jablkovom koláči – jablká sú v tomto ohľade, čo sa cukru týka, pre našu líniu nebezpečnejšou voľbou.
S obsahom 8,9 g sacharidov na 100 gramov ovocia patrí aj broskyňa medzi ovocie s nízkym obsahom sacharidov. Pripravte si ju aj takto – broskyňu s avokádom nakrájame na jemné plátky, striedavo ich vrstvíme a posypeme opečenými tekvicovými a slnečnicovými semiačkami, soľou a korením. Skvelá desiata či olovrant je na svete!
Vyskúšajte recept podľa TV Varecha s chutnými malinami
Zoznam surovín a textový postup nájdete v recepte Lesná zmes s mascarpone na Varecha.sk