Tipy, triky a nápady: Chlebom proti zápachu

Pri varení hlúbovej zeleniny sa kuchyňa zaplní nie práve príjemným pachom. Aby sme tomu zabránili, odporúča sa, dať variť spolu s kalerábom či kelom aj veľkú tvrdú chlebovú kôrku. Tá by mala pach aspoň trochu redukovať.

28.02.2021 13:00
chlieb Foto:
Odporúčame dať variť spolu s kalerábom či kelom aj veľkú tvrdú chlebovú kôrku.
debata (1)

Korkové štuple netreba vyhadzovať

Korkové štuple od vína netreba vyhadzovať, dajú sa znovu použiť, len ich treba zbaviť vínového pachu. Najprv treba ostrým nožom odkrojiť tenký plátok korku z vrchnej aj zo spodnej strany. Potom štupeľ namočiť na 20 minút do vlažnej vody. Potom ho stačí vysušiť.

Bylinkové tajomstvá

Bylinky dostať alebo si možno dopestovať v kvetináči po celý rok. Keď ich chceme použiť, je lepšie ich nastrihať ako nasekať na doske, vtedy stratia menej šťavy. Ak ich však predsa len chceme nasekať, mala by byť doska, na ktorej ich sekáme, mokrá, tak sú straty menšie. Ak z nejakého dôvodu všetky nastrihané či nasekané bylinky v ten deň nepoužijeme, treba ich dať v prikrytej nádobe do chladničky. Na to, aby vydržali čerstvé, existuje jeden trik – dajte k nim do nádobky jednu alebo dve (podľa množstva) štvrtky paradajky. Ak si chcete urobiť bylinkový olej, treba, aby bylinky, ktoré použijete, boli úplne suché, inak by mohli začať v oleji plesnivieť.

Káva patrí aj do chladničky

Chladničku treba občas zbaviť typického „chladničkového“ zápachu a výborným prostriedkom na to je mletá káva. Na tanierik dáme čajovú lyžičku jemne mletej kávy a položíme na jeden deň dovnútra. Opakujeme vždy, keď máme pocit, že „odór“, po otvorení chladničky je intenzívnejší, ako by sme chceli.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #víno #chlieb #bylinky #káva #triky do kuchyne #tipy #korok #kôrka chleba

+ Zvoľte si vhodnú starostlivosť pre vašu pokožku, nepoužívajte hocičo.
Zvážte oblečenie aké nakupujete, môžete sa...

+ Budete sa cítiť výborne, najlepšie na prechádzke so svojím psíkom.
Nestrácajte nádej, pokračujte ďalej v sne o...