Korkové štuple netreba vyhadzovať
Korkové štuple od vína netreba vyhadzovať, dajú sa znovu použiť, len ich treba zbaviť vínového pachu. Najprv treba ostrým nožom odkrojiť tenký plátok korku z vrchnej aj zo spodnej strany. Potom štupeľ namočiť na 20 minút do vlažnej vody. Potom ho stačí vysušiť.
Bylinkové tajomstvá
Bylinky dostať alebo si možno dopestovať v kvetináči po celý rok. Keď ich chceme použiť, je lepšie ich nastrihať ako nasekať na doske, vtedy stratia menej šťavy. Ak ich však predsa len chceme nasekať, mala by byť doska, na ktorej ich sekáme, mokrá, tak sú straty menšie. Ak z nejakého dôvodu všetky nastrihané či nasekané bylinky v ten deň nepoužijeme, treba ich dať v prikrytej nádobe do chladničky. Na to, aby vydržali čerstvé, existuje jeden trik – dajte k nim do nádobky jednu alebo dve (podľa množstva) štvrtky paradajky. Ak si chcete urobiť bylinkový olej, treba, aby bylinky, ktoré použijete, boli úplne suché, inak by mohli začať v oleji plesnivieť.
Káva patrí aj do chladničky
Chladničku treba občas zbaviť typického „chladničkového“ zápachu a výborným prostriedkom na to je mletá káva. Na tanierik dáme čajovú lyžičku jemne mletej kávy a položíme na jeden deň dovnútra. Opakujeme vždy, keď máme pocit, že „odór“, po otvorení chladničky je intenzívnejší, ako by sme chceli.