Polievka z červenej šošovice s kokosovým mliekom a koriandrom poteší ako skvelý bezmäsitý obed či večera. Tu je recept:

Na 4 porcie potrebujeme:
- 2 cibule, stredne veľké
- 2 PL rastlinného oleja
- 2 strúčiky cesnaku
- 15 g zázvoru
- 1 polievková lyžica kari prášku
- 1/2 čajovej lyžičky chilli vločiek
- 75 g jablka
- 200 g červenej šošovice
- 400 g nakrájaných paradajok z konzervy
- 400 ml kokosového mlieka z plechovky
- 400 ml vody
- štipka soli
- 1PL citrónovej šťavy
- 1 zväzok koriandra
Ako na to?
- Nakrájajte cibuľu. V hrnci rozohrejte olej a na strednom ohni orestujte cibuľu.
- Na jemno nasekaný cesnak a zázvor pridajte k cibuli v hrnci.
- Pridajte tiež kari prášok a chilli vločky a všetko v hrnci premiešajte.
- Miešajte na ohni asi 5 minút.
- Jablko najemno nastrúhajte a pridajte ho do hrnca spolu s červenou šošovicou.
- Potom pridajte paradajky, kokosové mlieko a vodu a varte pod pokrievkou na miernom plameni asi 30 minút.
- Na záver pridajte nasekaný koriander a citrónovú šťavu, soľ.
Vyskúšajte aj šalát z červenej šošovice podľa TV Varecha
Zoznam surovín a textový postup nájdete v recepte Šošovicový šalát s tofu na Varecha.sk