Medzi druhy, ktoré sa neodporúča dávať do chladničky, patria paradajky, baklažány a paprika. Strácajú v nej chuť aj látky, ktoré ich robia hodnotnými. Naopak, cukinu a šalátové uhorky do chladničky možno dať, vydržia tam dlhšie ako pri izbovej teplote. Len v nej nesmie byť príliš zima, veľmi nízka teplota im nesvedčí, ideálna je okolo 7 stupňov. Ani v chladničke by sme ich nemali skladovať dlho, lebo strácajú chuť.
Zázračný ocot
Umývanie riadu asi nepatrí medzi najobľúbenejšie činnosti ľudstva, preto sú asi také obľúbené umývačky riadu. Aj keď – napríklad také sklenené poháre vyzerajú krajšie, ak ich umyjete v rukách, ako v umývačke. Ak umývate aj ostatný riad ručne, tak účinok aj toho najlacnejšieho umývacieho prostriedku zvýši obyčajný ocot. Rozpúšťa totiž tuky, takže riady sa umývajú ľahšie a ešte sa aj pekne lesknú. Stačí ho dať do vody pred pridaním prostriedku na umývanie. Ocot pomáha aj pri odstraňovaní vápenitých usadenín.
Vylepšite guláš
Na guláš má u nás vari každá rodina a majster kuchyne vlastný recept, ale ak ho nemáte, prípadne chcete ten „svoj“ inovovať, ponúkame jeden tip. Chuťovo guláš napríklad osvieži, ak doň hojne pridáte zmes nasekaného cesnaku, rasce a citrónovej kôry. Samozrejme, chemicky neošetrenej.
Ako roztopiť med
Ak vám med po čase stuhol a chcete ho mať znova v tekutej forme, môžete ho zohriať, ale veľmi opatrne. Pri teplotách nad 40 stupňov totiž stráca hodnotné látky, ktoré sú v ňom obsiahnuté. Tie samozrejme stráca, aj keď sa používa pri varení a pečení, ale aromatické látky v ňom zostávajú zachované.