Ide o spojenie zdravej zeleniny a kokosového mlieka. Polievku pripravíte rýchlo a po príchode zo zimnej prechádzky vás stopercentne zahreje.

Potrebujeme:
- 400 g ružičkového kelu
- 150 g zemiakov
- 3 cibule
- 650 ml zeleninového vývaru
- 200 ml kokosového mlieka
- 1 PL kokosového oleja
- soľ, korenie podľa chuti
- muškátový oriešok
Ako na to?
- Očistite ružičkový kel, zemiaky ošúpte a pokrájajte na kocky.
- Na veľkej panvici rozohrejte kokosový olej.
- Cibuľu nakrájajte na tenké krúžky a na panvici orestujte.
- Prilejte zeleninový vývar tak, aby bolo všetko ponorené a duste 10 – 15 minút. Keď je zelenina uvarená, pridajte kokosové mlieko a dochuťte soľou, korením a muškátovým orieškom.
- Všetko rozmixujte, aby ste vytvorili krémovú polievku, v prípade potreby pridajte trocha zeleninového vývaru.
Nemáte chuť na mäso? Vyskúšajte mrkvový perkelt podľa TV Varecha
Zoznam surovín a textový postup nájdete v recepte Mrkvový perkelt na Varecha.sk