Možno aj vy patríte k tým, ktorí nový rok začínajú predsavzatiami o zdravšej strave a zmene životného štýlu. Ak je to tak, potom môžete vyskúšať polievku zo špenátu a avokáda, ktorá je pre tento účel ako stvorená.
Na 4 porcie zelenej polievky potrebujeme:
- 1 PL olivového oleja
- 1 strúčik cesnaku (nastrúhaného)
- 400 g mladého špenátu
- 200 g poľného šalátu (polníček)
- 30 g listov bazalky
- 2 PL citrónovej šťavy
- 1 zrelé avokádo (nakrájané na kocky)
- 1,2 l zeleninového vývaru
- soľ a korenie podľa chuti
Ako na to?
- V hrnci rozohrejte olej, rýchlo na ňom opečte cesnak a zázvor.
- Potom pridajte za stáleho miešania špenát, polníček a listy bazalky, premiešajte.
- Pridajte citrónovú šťavu a avokádo, zalejte vývarom, priveďte do varu, krátko povarte.
- Odstavte a zmixujte, ak je polievka veľmi hustá, prilejte viac vývaru a opäť zmixujte.
- Dochuťte soľou a korením.
Vyskúšajte aj oranžovú polievku! Tekvicová podľa TV Varecha
Zoznam surovín a textový postup nájdete v recepte Tekvicová polievka podľa Petra Vargu na Varecha.sk