Ako pripraviť mrazenú brokolicu? Nemusí skončiť na tanieri ako rozvarená hnedozelená hmota

Mrazená brokolica má všakovaké použitie a v kuchyni je cenenou pomocníčkou. Ak viete, ako na jej prípravu.

30.01.2021 11:00
brokolica Foto:
Ako pripraviť mrazenú brokolicu?
debata

Dá sa z nej vykúzliť obed aj rýchla večera, či príloha k mäsu. Ak ste už pripravovali mrazenú brokolicu, potom sa vám možno stalo, že jedlo z nej bolo mäkké a takmer kašovité. Jej konzistencia na tanieri skrátka nebola taká, ako ste očakávali. Čo s tým? Kde ste urobili chybu?

Tieto triky zabezpečia, že aj mrazená brokolica môže byť lahodne chrumkavá. To najdôležitejšie pravidlo znie – nenechajte zmrazenú brokolicu rozmraziť na pracovnej doske alebo v chladničke, pretože to býva hlavný dôvod jej kašovitosti. Preto radšej naplňte misu horúcou vodou, pridajte jednotlivé ružičky a po niekoľkých minútach ich sceďte. Brokolicu potom poriadne osušte, napríklad kuchynskými papierovými obrúskami alebo čistou utierkou. Rozmrazená brokolica je teraz dokonale pripravená a dá sa použiť do vami zvoleného jedla.

Mrazená brokolica môže byť dokonca aj naozaj chrumkavá. A to pri takejto tepelnej úprave: Rúru predhrejte na 220 až 250 stupňov Celzia a medzitým vložte brokolicu do väčšej misy pokvapkanú či jemne postriekanú olejom. Pridajte ešte korenie podľa vášho výberu – soľ, čerstvo namleté čierne ​​korenie, chilli vločky či sušený cesnakový prášok a jemne všetko premiešajte.

Potom brokolicu poukladajte na plech vystlaný papierom na pečenie a rovnomerne jednotlivé ružičky brokolice rozložte tak, aby sa nedotýkali. Po 15 až 18 minútach v rúre by mala byť zelenina mierne zhnednutá a chrumkavá. S trochou citrónovej šťavy podávajte chrumkavú brokolicu ako skutočnú lahôdku.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #recept #brokolica #mrazená brokolica

+ Pravidelný tréning zlepší nielen vašu kondíciu.
Nevzdávajte sa pred koncom, inak si vašu smotanu zlizne niekto...

+ Nezabúdajte na vitamíny a tekutiny, vaše telo ich práve teraz potrebuje.
Tvrdo pracujte, ale nezabúdajte na...