Popri tradičných vianočných receptoch môžete vyskúšať aj čosi nové. Čo poviete na utešené malé tartaletky? S bielou čokoládou a malinami môžu potešiť vianočné chute vašej rodiny. Cukrárka Andrea Kubasová, ktorú poznáme aj zo šou MasterChef, v čase pred sviatkami ponúka obmeny klasických vianočných receptov. Vyskúšate jeden z nich?
Tartaletky s bielou čokoládou a malinami

Potrebujeme:
- 230 g špaldovej múky
- 20 g kakaa
- 100 g zmäknutého masla
- 60 g trstinového práškového cukru
- 2 celé vajcia
- 1 žĺtko
- 250 ml smotany na šľahanie
- 300 g bielej čokolády
- lyofilizované maliny
Ako na to?
- Z múky, cukru, kakaa, masla, vajíčok a žĺtka uhnietime cesto.
- Naplníme ním formičky a pečieme vo vyhriatej rúre pri 170ºC približne 10 min.
- Po upečení vyberieme z formičiek.
- Do stredu tartaletiek vložíme lyofilizované (mrazom sušené) maliny, ktoré po okraj tartaletky zalejeme ganache polevou pripravenou z bielej čokolády a smotany na šľahanie uvarenými na miernom ohni.
- Na ganache ešte aplikujeme čokoládové piliny alebo iné ozdoby.
- Takto pripravené tartaletky dáme do chladničky stuhnúť.
Ganache je francúzska čokoládová poleva, pozostáva iba z dvoch surovín (kvalitná čokoláda a smotana na šľahanie), ktoré sa kombinujú v rôznych pomeroch, podľa želanej hustoty polevy.
S menej tradičnými tartaletkami môžete vyskúšať aj tradičné medovníčky podľa TV Varecha
Zoznam surovín a textový postup nájdete v recepte Medovníčky podľa For You na Varecha.sk