Čakanka, kel, brokolica... Poslúžia, ak potrebujete dať impulz vášmu metabolizmu

Ak ide o nabudenie vášho metabolizmu, niektoré kúsky zeleniny sú v tomto období viac než nápomocné. Tušíte, ktoré prinesú vášmu metabolizmu skvelý impulz? Zamerajte sa na tieto:

24.11.2020 09:00
shutterstock 47028622 Foto:
O tom, že čakanka je zdraviu prospešná, svedčí rad vitamínov a minerálov, ktoré obsahuje.
debata

Kel

Obsah vitamínu A v keli prekonáva všetky rekordy: 100 g obsahuje viac ako dvojnásobok dennej potreby. Kel obsahuje takmer všetky vitamíny skupiny B a vápnik, ktorý v kombinácii s vitamínom C, ktorý tiež obsahuje, podporuje metabolizmus. Pôsobí revitalizačne a preventívne proti zápche, pomáha znižovať koncentráciu cholesterolu a tukov v krvi a zaisťuje zdravú črevnú flóru.

Čakanka

Podporuje tvorbu žlče a tým podporuje funkciu pečene pri čistení krvi a zbavovaní organizmu škodlivých látok. Okrem toho čakanka obsahuje vlákninu inulín – má priaznivý vplyv na črevnú flóru a posilňuje imunitný systém.

Brokolica

Brokolica obsahuje vápnik, ktorý slúži ako spalovač tukov a množstvo vitamínu C. Veľmi dobrá kombinácia, ak chcete stimulovať metabolizmus a zároveň pomôcť telu s lepším vylučovaním vody.

Špargľa

Špargľa je ideálne jedlo na očistu tela. Pri konzumácii špargle sa zvyšuje hladina glutatiónu v tele. Glutatión je antioxidant a podieľa sa na všetkých telu vlastných ochranných a očistných opatreniach.

Fenikel

Feniklové hlavičky obsahujú veľa vlákniny a kyseliny listovej. Vláknina obsiahnutá vo fenikle pomáha viazať a vylučovať nežiaduce látky z čreva.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #brokolica #kel #metabolizmus #čakanka

+ Vitamíny doplníte liekmi, ktoré vám lekárnik poradí v lekárni.
Peniaze síce budete mať, ale šťastie vám to...

+ Chráňte sami seba pred infekčným ochorením, buďte zodpovedný.
V oblasti financií sa vám začne dlhodobo dariť,...