Zázvorová voda - 3 dôvody, prečo ju piť práve v tomto období

Ak máte naponáhlo, majte doma po ruke "zázračný" zázvorový olej.

22.11.2020 13:00
zazvor
Kto by nepoznal zázvor? Ale čo jeho účinky - viete, čo dokáže práve v tomto období?
debata

Zázvorovú vodu si pripravíte celkom ľahko – olúpte kúsok zázvoru veľký ako palec a nakrájajte ho na jemné plátky. Zalejte šálkou vriacej vody a nechajte stáť asi 10 minút. Ak sa ponáhľate, ide to ešte rýchlejšie – do šálky horúcej vody jednoducho pridajte 15 až 20 kvapiek zázvorového oleja.

Jesenné počasie v nás nevyvoláva práve najpríjemnejšie pocity. Aj v tomto prípade je nápomocná zázvorová voda – chuťové poháriky v ústach spočiatku vnímajú pikantnosť zázvoru ako bolesť. Vďaka tomu mozog uvoľňuje telu vlastný hormón zmierňujúci pocit bolesti a ten navodzuje príjemný pocit šťastia.

Keď sú vírusy v presile, mala by byť šálka zázvorovej vody naším pravidelným pomocníkom v boji s nimi. V zázvore sú obsiahnuté látky, ktoré sú považované za jeden z najlepších prírodných zabijakov baktérií a vírusov. Pikantné látky navyše stimulujú krvný obeh aj v nosových slizniciach. Tie sa potom môžu lepšie chrániť pred napadnutím vírusmi a rýchlejšie transportovať patogény preč zo sliznice. Zázvorová voda môže často premôcť nádchu v jej zárodku.

Podľa štúdie Kolumbijskej univerzity v New Yorku zázvorová voda stimuluje metabolizmus a zvyšuje tak počet spálených kalórií. Ale nielen to – vedci tiež zistili, že účastníci testu jedli menej potom, čo vypili zázvorovú vodu. Je preto zrejmé, že sa vďaka tejto vode rýchlejšie dostaví pocit sýtosti.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #vírus #zázvor #nádcha #zázvorový olej

+ Nebojte sa budúcnosti, budujete si ju predsa sami.
Nerobte všetko len pre peniaze, robte to preto, lebo chcete....

+ Myslite hlavne na seba, doteraz ste mysleli na ostatných.
Pokiaľ niečo potrebujete, nečakáte na zľavy a...