Tak za tieto raňajky sa vám vaše črevá nepoďakujú

Iste, počas víkendu či dovolenky si chceme dopriať priam kráľovské raňajky, ktoré sa spájajú najmä s nezdravými jedlami.

21.11.2020 07:00
anglické raňajky, klobása, vajce, slanina, Foto:
Nejde o to, počas raňajok do seba napchať všetko, čo sa dá... Myslite na to aj počas dovolenky.
debata

O zdravie vašich čriev sa musíte postarať len vy! Mnohým problémom sa dokážete ubrániť aj tak, že sa niektorých druhov raňajok zbavíte. Áno, aj počas dovolenky!

Slanina a klobása

Aj keď veľa ľudí si na raňajky dopraje vajcia na slaninke či pečené klobásky, práve tieto jedlá predstavujú z dlhodobého hľadiska problém nielen pre srdce, ale aj pre črevá – konzumujeme totiž veľa spracovaného červeného mäsa. Tieto výrobky a všetky možné údeniny majú negatívny vplyv na črevnú flóru a vedú k poruchám v zažívacom trakte, ktoré vedú aj k veľmi závažným zdravotným problémom.

Šišky, sladké buchty

Tí, ktorí majú chuť na sladké, si k rannej káve doprajú sladké potešenie. Maslový croissant, šišky či rôzne buchty pripravené z polotovarov neprinášajú telu nič iné len prázdne kalórie. Mnohé z nich (napríklad šišky či donuty) majú aj vysoký obsah tuku, obsahujú rafinovanú múku a veľa cukru. Bohužiaľ, toto trio nie je nič iné ako „zlo“ pre črevá, ktoré podporuje zápalové procesy.

Palacinky

Aj doma pripravené sladkosti, ako napríklad waffle či palacinky, majú rovnaký problém: pripravujete ich zväčša sa z bielej múky, ktorá nemá žiaden prínos pre črevá. Sladké raňajky pripravené z bielej múky by sa mali podávať len výnimočne, ak máte chuť na niečo sladké k rannej káve, pripravte si napríklad zdravšie lievance z namočených ovsených vločiek.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #raňajky #črevá #trávenie #údeniny #klobása

+ Zamerajte sa na konzistentnosť, kľúč k úspechu.
Nebojte sa toho čo bude, pre vás všetko dopadne najlepšie ako...

+ Odhodlanie prináša výsledky, nevzdávajte sa.
Dokážete sa naučiť všetko čo treba, preto sa nebojte o to čo bude...