Čo sa stane s telom, ak prestanete jesť červené mäso?

Nemusíte navždy. Dokonca sa nepotrebujete stať ani vegetariánom. Červené mäso má rozhodne aj niekoľko pozitív, pre ktoré chutí telu, nielen chuťovým pohárikom. Na druhej strane organizmu prospeje, ak keď si od neho dáte pár týždňov prestávku. Pozitívne zmeny sa objavia do pár dní.

15.11.2020 11:00
mäso, hovädzie, mäsiar, steak Foto:
Po červenom mäse sa najčastejšie dostavuje stav únavy po jedle.
debata (4)

Schudnete

Tento efekt je krátkodobý a aj vegetariáni vedia poriadne pribrať. Ak ste však zvyknutí na pravidelný prísun červeného mäsa, po jeho vysadení pôjde ručička váhy zaručene dole. Nutričná terapeutka Sally Warren tento efekt zdôvodňuje tým, že červeným mäsom súčasný ľudia, ktorí viac sedia ako sa hýbu, dostávajú prebytok bielkovín a kalórií. Vysadenie vás preto zoštíhli.

Znížite prekyslenie organizmu

Proces trávenia červeného mäsa nie je nič jednoduché. Počas neho sa vytvárajú aj látky, ktoré nášmu telu skutočne škodia a spôsobujú jeho prekyslenie. To stojí nielen za civilizačnými ochoreniami, ale napríklad aj za pálením záhy. Ak je to váš častý problém, skúste vysadiť červené druhy mäsa. Váš pažerák pookreje.

Znížite hladinu zlého cholesterolu

Obmedziť v strave červené mäso znamená, znížiť množstvo nasýtených tukov, ktoré súvisia s vyššou hladinou cholesterolu. Odolajte stejku a namiesto toho si dajte napríklad pečenú tekvicu hokaido. Zmena stravovacích návykov vám doslova prepláchne tepny.

Budete mať viac energie

Hoci červené mäso obľubujú práve kulturisti pre vysoký obsah bielkovín, tak aj silných chlapov poriadny kus hovädziny značne unaví. Po červenom mäse sa najčastejšie dostavuje stav únavy po jedle. Je to spôsobené tým, že telo na jeho trávenie potrebuje mnoho energie a preto pociťujete radikálny útlm. Vymeňte červené mäso za zdravšie jedlá, ako sú fazuľa, celozrnné výrobky, ovocie a zelenina. Po jedle nebudete ako mechom udretí a počas dňa budete mať viac energie.

Zlepší sa vám zdravie pokožky

Ak trpíte na časté zápaly kože, akné, neustále musíte odniekadiaľ vytláčať vyrážky, skúste vylúčiť práve červené mäso. Pokožka sa v takomto prípade začne očisťovať a náhrada červeného mäsa zeleninou môže napríklad znamenať aj to, že ušetríte na kozmetických prípravkoch. Vaša pleť pritom bude krajšia, jemnejšia a zdravšia.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #mäso #zdravá strava #červené mäso #konzumácia mäsa

+ Správajte sa disciplinovane, pomôže vám v tom aj cvičenie.
Napravte svoje chyby z minulosti, nie je to hanba....

+ Nájdite čas na relax, zmierni to stres.
Úspech v podnikaní je blízko, verte svojim schopnostiam....