Chladničky LG si už poradia aj sami. Potraviny udržia čerstvé oveľa dlhšie

Už dávno neplatí, že jedinou funkciou chladničky je chladiť. Vďaka množstvu inovatívnych technológií dnes dokážu chladničky udržať potraviny čerstvé oveľa dlhšiu dobu. Navyše, pri chladení spotrebujú oveľa menej energie a sú aj tichšie, takže si ich bez problémov môžete umiestniť aj do spálne.

11.11.2020 09:09
GMX844MCKV cut d Test 4 3 v1

Niektorí z výrobcov zašli dokonca tak ďaleko, že svoje chladničky vybavili mnohými inteligentnými funkciami. Príkladom je spoločnosť LG s technológiou Door Cooling, ktorá nenápadne využíva vzduchové priechody v prednej časti chladničky a udržiava tak vo vnútri rovnomernú teplotu. Vďaka tomu potraviny vydržia dlhšie čerstvé, keďže ich teplota bude rovnaká tak na vrchu, ako aj v spodnej časti chladničky.

S tým súvisí aj ďalšia inteligentná funkcia, vďaka ktorej už nie je potrebné neustále otvárať dvere chladničky, aby ste skontrolovali jej obsah. Jednoduchým poklepaním na sklenené dvierka režim Door-in-Door aktivuje vnútorné osvetlenie. Vy tak okamžite a bez úniku chladu zistíte, či vám náhodou nechýba mlieko alebo maslo. Nové chladničky LG šetria nielen energiu, ale sú aj odolnejšie a trvácnejšie. Lineárna invertorová technológia kompresora znižuje vnútorné trenie, takže dochádza k menšiemu opotrebeniu. Na kompresor firma ponúka až 10 ročnú záruku. Kvalitu kombinovaných chladničiek pozitívne hodnotil aj časopis dTest, ktorý ocenil napríklad modely GBB72PZDFN a GBB62SWGFN. Oba sú dostupné tak v bielej farbe ako aj v antikorovom prevedení.

lg, chladnicky

Aj chladničku môžete ovládať cez smartfón

Tak ako býva zvykom, v chladničkách si je možné prispôsobiť vnútorné deliace priečky a nádoby. Chladničky LG sú však oveľa flexibilnejšie a disponujú napríklad sklopnými poličkami na jednoduchšie uskladnenie vysokých či objemných nádob. Samozrejmosťou je aj držiak na fľaše, prípadne u niektorých modelov aj rozšírená vnútorná kapacita až do 626 litrov.

Ak už vaša domácnosť má prívlastok inteligentná, určite využijete aj technológiou LG ThinQ. V prípade, ak váš domov inteligentný nie je, chladničkou sa to celé môže začať. Vybrané modely je za pomoci LG ThinQ možné ovládať cez smartfón, a to aj na diaľku. Ak by ste napríklad chceli zmeniť nastavenia chladničky alebo zistiť jej aktuálny stav, môžete tak urobiť, aj keď ste zrovna v prírode či práci.

lg, chladnicky

Bez potreby namáhavého rozmrazovania

S chladničkami so vstavanými mrazničkami či námrazníkmi si mnohí spájajú aj potrebu priebežného rozmrazovania. Funkcia Total No Frost v chladničkách LG vás od tohto „nutného zla“ odbremení. Vďaka nej už nie je potrebné chladničky odmrazovať, navyše je možné jednoduchšie pristupovať k zmrazeným potravinám, nehovoriac o tom, že interiér zostane aj po mesiacoch používania čistý a bez nánosov ľadu.

LG sa vo svojej najnovšej ponuke snažilo vyhovieť aj majiteľom menej priestorných kuchýň, kam by sa chladnička s bežnými rozmermi zmestila len ťažko. Spoločnosť predstavila americkú chladničku InstaView Door-in-Door GMX844MCKV v zúženej verzii „slim“, ktorej nechýbajú už spomínané funkcie InstaView či Door-in-Door. Nech už sú priestorové možnosti vašej kuchyne a preferencie akékoľvek, dozaista si niektorý z ponúkaných modelov vyberiete. LG nešetrilo a snažilo sa vyhovieť všetkým typom zákazníkov, ktorí hľadajú či jednoduchú kombinovanú chladničku, ako napríklad model GBP31SWLZN v bielej farbe alebo kombinovanú chladničku pre náročnejších GBP62DSNFN v Dark Graphite prevedení, či už spomínaný vnútorne priestorný, no navonok kompaktný americký „slim“ variant GMX844MCKV.

lg, ladnicky
chyba

+ Zdravé stravovanie je tak dôležité ako pravidelný tréning.
Spríjemniť deň si môžete aj bez veľkého míňania...

+ Zvoľte pohodlnú obuv a oblečenie, čaká vás náročný športový deň.
Užite si naplno príjemné počasie a využite...