Pikantná, oranžová a zdravá! Nátierka, ktorá očarí chuťou

11.11.2020 11:00

Ak viete oceniť nové chute, nátierka z tekvice a čili papričiek vás prekvapí. Ako stvorená pre hostí!

Milujete nátierky? Ak ste ešte neskúšali pripraviť nejakú z tekvice, tak je ten správny čas! Sezóna tekvíc sa ešte nekončí, tu je recept!

Tekvicová nátierka.
Tekvicová nátierka. Autor: SHUTTERSTOCK

Na prípravu tekvicovej nátierky potrebujeme:
(recept Martiny Dvořákovej, špecialistky na ketodiétu)

  • 1 g čili papričiek
  • citrónovú kôru podľa potreby
  • 1 jablko
  • soľ podľa chuti
  • čierne korenie podľa chuti
  • kyslú smotanu podľa chuti
  • 1 lyžicu olivového oleja
  • 1 tekvicu Hokkaido

Ako na to?

  • Jablko, tekvicu, čili papričku nakrájame, osolíme, okoreníme, pomiešame s olivovým olejom a dáme piecť do rúry na 180 °C na 35 minút.
  • Pridáme kyslú smotanu a rozmixujeme. Na dosiahnutie úplne hladkej štruktúry môžeme nátierku ešte prepasírovať cez jemné sitko.
  • Necháme 30 minút vychladnúť, pridáme citrónovú kôru a poriadne zamiešame.
  • Chutná bodka na záver je nasekaná čerstvá petržlenová vňať.

Vyskúšajte aj recept z TV Varecha

Nátierka z pečenej tekvice s jednoduchým domácim pečivom.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ

#tekvica Hokkaido #recept #nátierka
Sleduj najnovšie články na našom Facebooku