Milujete nátierky? Ak ste ešte neskúšali pripraviť nejakú z tekvice, tak je ten správny čas! Sezóna tekvíc sa ešte nekončí, tu je recept!
Foto: SHUTTERSTOCK
Na prípravu tekvicovej nátierky potrebujeme:
(recept Martiny Dvořákovej, špecialistky na ketodiétu)
- 1 g čili papričiek
- citrónovú kôru podľa potreby
- 1 jablko
- soľ podľa chuti
- čierne korenie podľa chuti
- kyslú smotanu podľa chuti
- 1 lyžicu olivového oleja
- 1 tekvicu Hokkaido
Ako na to?
- Jablko, tekvicu, čili papričku nakrájame, osolíme, okoreníme, pomiešame s olivovým olejom a dáme piecť do rúry na 180 °C na 35 minút.
- Pridáme kyslú smotanu a rozmixujeme. Na dosiahnutie úplne hladkej štruktúry môžeme nátierku ešte prepasírovať cez jemné sitko.
- Necháme 30 minút vychladnúť, pridáme citrónovú kôru a poriadne zamiešame.
- Chutná bodka na záver je nasekaná čerstvá petržlenová vňať.
Vyskúšajte aj recept z TV Varecha
Zoznam surovín a textový postup nájdete v recepte Tekvicová paštéta s brioškou na Varecha.sk