Nielen káva dodá energiu. Tieto bylinky vás nabudia a zvýšia sústredenosť

S príchodom kratších dní sa všetci poohliadame po možnostiach, ako sa udržať dlhšie sviežimi. Čaj a káva sú overenými parťákmi, ale na zvýšenie energie a sústredenia možno využiť aj bylinky. Mnohé máte doma v kuchyni a o ich stimulačnom potenciáli ste možno dodnes netušili.

17.10.2020 11:00
únava, zamestnanie, organizácia práce Foto:
S príchodom kratších dní sa všetci poohliadame po možnostiach, ako sa udržať dlhšie sviežimi.
debata

Ženšen

Rokmi overené, výskumom podložené a na mnohých ľuďoch otestované, že ženšen pomáha stimulovať mozgovú aktivitu, sústredenie aj duševný výkon. Popri tom sa podpisuje aj na vylepšenej fyzickej výkonnosti. Ako u ľudí so sedavým zamestnaním, tak aj u fyzicky pracujúcich. Stačí trochu ženšenu a nebudete sa po práci vracať domov ako zbitý pes, naopak, ostane vám dostatok energie aj na rodinný a milostný život.

Šalvia

Je plná dobrých zlúčenín ako luteolín, kyselina rozmarínová, gáfor, apigenín a ďalších, ktoré mu dodávajú rastline pôsobivé vlastnosti. Preukázaný je aj pozitívny vplyv na kognitívne schopnosti. Dokonca vylepšuje pamäť a zlepšuje náladu. To je počas sychravých dní veľmi hodnotné. Čaj zo šalvie tak bude základom príjemného a výkonného dňa v práci. Ktorý navyše zakončíte aj dobrou náladou.

Mäta

Ďalšia skvelá bylinka, ktorá príjemne vonia a pomáha človeku zvýšiť pocit dobrej nálady, zvyšuje bdelosť a kumuluje energiu. Vďaka tomu má pozitívny vplyv na duševný aj športový výkon. Výhodou je, že stimulačný efekt nemá len čaj, či priamo konzumácia byliny, ale aj éterické oleje, ktoré síce nekonzumujete, ale v difuzéri, alebo aromalampe si zachovávajú svoj stimulačný charakter.

Rozmarín

Je skvelou voľbou, ak je pred vami deň plný sústredenia. Veľmi dobrou voľbou je čaj z rozmarínu. V našich končinách trochu neobvyklý, ale skúste si pripraviť čaj z čerstvej alebo sušenej byliny. Budete prekvapený účinkom. Zlepšuje výkon pri práci s počítačom a pri úlohách, ktoré si vyžadujú vysokú mieru pozornosti a sústredenia.

Maca

Pre spestrenie sa oplatí siahnuť nielen po bežnej, ale aj trochu exotickej korenine. Maca je pôvodom z Peru a preto sa jej hovorí aj peruánsky ženšen. Doslova vás nabudí ako káva, ale bez prehnaného rozrušenia. Podporuje ako duševný, tak aj športový výkon. Poradiť ju však môžete aj svojmu partnerovi. Je skvelou terapiou na erektilnú disfunkciu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #energia #únava #rozmarín #osvieženie #maca #ženšen

+ Nenamáhajte svoju pokožku, doprajte jej starostlivosť akú si zaslúži.
Nové príležitosti na zlepšenie financií sú...

+ Nemeňte svoje stravovacie návyky, momentálne je vaše telo spokojné.
Práca, ktorú milujete, prinesie neočakávaný...