Instantná kuchárka Zuzana Haasová varila v TV Varecha: Keď konečne môžem

Herečka, spisovateľka, režisérka a speváčka Zuzana Haasová sa už ako šesťročná začala pohybovať na javisku a v televízii. Stále usmiata Zuzana je inšpiratívna a kreatívna osôbka, ktorá napriek viacerým životným zmenám nestráca optimizmus a nevyčerpateľnú energiu. Rovnako bezprostredná bola aj v štúdiu TV Varecha, kde navarila jedlo s tajomným názvom „Keď konečne môžem“.

10.10.2020 11:00
debata
Video
Zuzana Haasová - Keď konečne môžem

Aká ste kuchárka. Rada varíte?

Som takzvaná instantná kuchárka, v preklade to značí, že varím rýchle chutné jedlá, ktoré mi neberú čas na rodinu a tvorbu. Pri jedle ale môžem s rodinou radšej dlho „kecať“ a zabávať sa pri konzumovaní.

Aké sú vaše obľúbené recepty?

Mám rada restovanú pečienku na cibuľke s tarhoňou, kuracie mäso na akýkoľvek spôsob, ale podmienka je tarhoňa. A zbožňujem bublaninu bez múky – 7 vajíčok, 4 banány vyleješ na plech a navrch dáš veľmi veľa bobuľovitého ovocia. Keďže som vianočný typ, milujem kapustnicu s lyžičkou smotany, je to tradícia od mojich rodičov, v ktorej kombinujem dva recepty.

Ste diabetička. Ako zohľadňujete vašu diagnózu pri varení?

Obmedzujem sacharidy, cukor a vôbec nesolím. Jem viac vlákniny, zeleniny a bielkoviny, čiže mäso. Jem veľa ovocia – fruktózu. Ak si dám aj sacharidy, mám prvý typ diabetu, a preto si dokážem inzulínovou pumpou veľmi jednoducho inzulín a jedlo prispôsobiť. Keďže ovládam všetky zákonitosti mojej cukrovky, tak ľudia ma môžu vidieť jesť čokoľvek.

Máte nejaké špeciálne diabetické recepty?

Špeciálne recepty nemám, celá som špeciálna. Matematiku som neznášala, preto celý život prerátavam, čo spapkám. A keďže jedlo rátam už 32 rokov, tak to už dokonale poznám. Okolie pri mne nemá obmedzenia, ale či chcú či nie, od základu som ich ovplyvňovala, čo sa týka zdravých návykov. Diabetická strava je vlastne zdravé a vyvážené jedlo.

Rada sa stravujete vonku v reštauráciách?

Aj keď toho veľa nejem a často zabúdam, ale ak mám stretnutie v reštaurácii, vnímam to ako spoločenskú udalosť. Preto ani neviem ako a zjem aj polievku, aj druhé jedlo. Väčšinou si objednávam rôzne šaláty, ktoré sa mi nechce občas doma chystať.

Ste veľmi kreatívna a aktívna, čo teraz pripravujete?

Chystám sa koncertovať s mojou kapelou The Susie Haas Band. Vytvárame nový repertoár, viac burlesky, viac kabaretu s rôznymi gagmi. Hrám na rôznych hudobných nástrojoch a muzikanti sa tentoraz ukážu aj v úlohe hercov. Pripravujem aj nové CD starej muziky a tiež CD môjho projektu Cirkus Romána pre deti, ktoré nahrávame s mojím Divadlom HAAF.

Keď konečne môžem

Zuzana Haasová v štúdiu pripravila pochúťku z... Foto: Pravda
Zuzana Haasová, Varecha, pochúťka z kuracieho mäsa a kapusty so žemľovými knedličkami. Zuzana Haasová v štúdiu pripravila pochúťku z kuracieho mäsa a kapusty so žemľovými knedličkami.

Vykostené kuracie stehná

  • 2 balíčky kvasenej kapusty
  • grilovacie korenie
  • slanina
  • olivový olej
  • soľ
  • korenie

Domáce knedličky

  • 5 bielych žemlí
  • 2 dl mlieka
  • 2 vajcia
  • 6 dag hrubej múky

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kuracie mäso #Zuzana Haasová #TV Varecha

+ Začnite sa viac hýbať, vášmu telu pohyb môže len prospieť.
Neprechádzajte si internetové obchody, zbytočne vás...

+ Myslite nato, že oklamete jedine sami seba, nikoho iného.
Ste inteligentný, máte na viac, nezabúdajte na vyššie...