Tento trik asi nepoznáte! Tajnou prísadou do tekvicovej polievky je...

Naozaj jednoduché! Vďaka čomu získa vaša polievka lahodnejšiu chuť?

12.10.2020 09:00
Hokkaido polievka s čili, tekvica Foto:
Hokkaido polievka chutí skvele.
debata

Jeseň sa nesie v znamení tekvice. Jedlá z nej sa na našom stole vyskytujú pomerne často a to je skvelá správa. Aj preto, že všetky druhy tekvíc sú nízkokalorické (na 100 g obsahujú len 25 kcal), takže po nich môžete siahnuť aj v období zhadzovania kilogramov.

Tekvice majú v sebe veľa betakaroténu, ktorý chráni naše bunky pred starnutím alebo pred vznikom rakoviny. 100 gramov tekvice obsahuje asi 300 miligramov draslíka. Tekvicová dužina obsahuje aj vápnik, horčík, fosfor, železo, zinok, selén, vitamín E a C, ako aj vitamíny skupiny B.

Oranžové krémové polievky chutia vynikajúco, základný recept obsahuje niekoľko často používaných prísad – cibuľu, maslo, citrónovú šťavu, zázvor… Jednou z prísad, ktorú ste pravdepodobne nikdy pri jej príprave nepoužili, je jablkový džús! Keď budete nabudúce pripravovať tekvicovú polievku (napríklad z tekvice Hokkaido), nezabudnite do nej pridať trochu jablkového džúsu ako tajnú prísadu. Vašej jesennej polievke dodá lahodný ovocný tón a tiež perfektne dotvára chuť tekvice.

Ak nemáte doma jablkový džús alebo chcete polievku trochu krémovejšiu, dochutiť ju môžete aj trochou jablkovej detskej výživy či rovno kúskami jablka. Tie povarte spolu s ostatnými ingredienciami a následne rozmixujte. Hotovo!

Vyskúšajte aj recept na polievku Hokkaido z TV Varecha

Video
Vyskúšajte ozajstnú hokkaido polievku so zázvorom a grilovaným kozím syrom.

Zoznam surovín a textový postup nájdete v recepte Hokkaido polievka na Varecha.sk

Viac videoreceptov si pozrite v TV Varecha.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #recept #polievka #tekvica Hokkaido

+ Dôležitý je aj spánok, nezabúdajte na kvalitu a dĺžku.
Nesnažte sa o všetkom rozhodovať sami, poraďte sa s...

+ Hydratujte svoje telo, momentálne to potrebuje stále viac a viac.
Nechváľte sa, mohlo by vám to skôr ublížiť ako...