Čo sa stane s vašim telom, ak si počas jesene dáte každý deň zázvor

Zázvor je plodina, ktorá patrí k jeseni. Nielen vôňou a zahriatím v podobe zázvorového čaju, ale hlavne účinkami. Počas jesene by ste ho rozhodne mali mať doma. Môžete ním dochutiť jedlá, smoothie aj omáčky. Vytvorí správne pikantnú prichuť a čaj z neho je nezameniteľný. A s vašim telom sa začnú diať divy.

03.10.2020 07:00
zázvor, ďumbier Foto:
Prežijete jeseň a zimu s menším počtom nachladnutí.
debata (3)

Prečo práve zázvor

Je to skvelý spoločník na krátke dni a dlhé večery. Má mnoho užitočných funkcií, ktoré presne potrebujete na to, aby jeseň bola zdravšia a príjemnejšia ako bez zázvoru. Výsadou zázvoru je gingerol, ktorý upokojí aj rozkolísaný žalúdok a upraví trávenie. Zázvor ďalej obsahuje aj látky, ktoré pomáhajú bojovať proti rakovine. Je prevenciou pred srdcovocievnymi chorobami a výrazne aktivuje imunitný systém, pričom podporuje činnosť mozgu. Ak si každý večer navaríte zázvorový čaj, alebo pridáte zázvor do jedla, už za mesiac môžete postrehnúť na svojom tele pozitívne zmeny, ktoré spôsobí.

Zlepšenie zdravia

Zázvor pôsobí systematicky protizápalovo. To znamená, že počas mesiaca vychytáva v tele skryté zápaly a pomáha telu bojovať s nimi. Výsledok sa prejaví aj v tom, že zrazu budete mať viac energie.

Eliminuje bolesti svalov

Teraz nemyslíme pri svalovici, ale podporí zmiernenie aj dlhodobých bolestí. Zázvor totiž podporuje relaxáciu svalov a pri jeho pravidelnej konzumácii by sa aj táto nepríjemná súčasť vášho života mohla zmeniť.

Podporuje vyprázdňovanie

Je to dobrá správa pre všetkých, ktorí majú nepravidelnú stolicu alebo trpia zápchou. Zázvor podporuje správne trávenie a tým pádom aj vylučovanie. Je doslova požehnaním v období, keď sa mení strava z čerstvého ovocia a zeleniny skôr na suchšiu jesennú a zimnú stravu.

Menštruačné bolesti

Mávate počas menštruácie bolesti brucha? Zázvor vás počas vášho cyklu môže odľahčiť od bolesti. Vie veľmi efektívne zasiahnuť proti bolestiam brucha aj z menštruačných príčin.

Lepšia odolnosť

Prežijete jeseň a zimu s menším počtom nachladnutí. Ak aj podľahnete ochoreniu, tak zázvor vám pomôže rýchlejšie sa zotaviť práve z typických jesenných ochorení.

Znižuje cholesterol

Konzumácia zázvoru každý deň po dobu jedného mesiaca môže pomôcť znížiť hladinu „zlého“ cholesterolu v tele. Množstvo triglyceridov v krvi znižujú práve látky obsiahnuté v zázvore.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #zdravie #imunita #prevencia #zázvor #bolesť svalov #zázvorový čaj

+ Choďte sa prejsť na chvíľu do prírody, čerstvý vzduch vám urobí dobre.
Môžete mať svoj názor, len ho musíte...

+ Cvičte aj v pohodlí domova, vaše telo sa potrebuje začať viac hýbať.
Momentálne nie je čas na míňanie peňazí,...