Jedlá po tréningu, ktoré podporia vaše chudnutie

Každý vie, že chudnutie nie je jednoduché. Strata váhy je výsledkom premysleného cvičenia kombinovaného so správnymi stravovacími návykmi. Spoznať tie správne jedlá po tréningu, ktoré podporia stratu tuku, je ako objaviť skratku na vysnívané miesto.

08.09.2020 13:00
raňajky, výživa, chudnutie Foto:
Po tréningu je vaše telo v úplne inom móde fungovania ako po období ničnerobenia.
debata

Celozrnný wrap s morčacinou a zeleninou

Po tréningu je vaše telo v úplne inom móde fungovania ako po období ničnerobenia. Preto dokáže správne zvolené jedlo podporiť zrýchlenie metabolizmu formovanie svalov a stratu tuku v jednom. Celozrnné pečivo v kombinácii so zeleninou a morčacím mäsom bohatým na bielkoviny odporúča aj fitnes inštruktorka Jessica Crandal. Po jedle budete namiesto vyčerpania cítiť prílev energie bez toho, aby sa premenila na tuk. Takéto spárovanie sacharidov s bielkovinami pomáha nakopnúť energiou, ale zároveň pomôže v znižovaní váhy.

Pomaranč a mandle

Ideálny potréningový snack. Mandle obsahujú bielkoviny aj zdravé tuky a pomaranč doplní vášmu telu cukry, vodu a vitamín C. Jessica Crandal odporúča takéto zahryznutie hlavne po kardio tréningu. Mandle totiž nielenže zasýtia, ale nemusíte ich zjesť veľa, aby ste pocítili, že po náročnom cvičení nemusíte vyjesť pol chladničky. Znižujú totiž chuť do jedla. Tým prirodzene pomáhajú chudnutiu.

Losos v olivovom oleji, zeler a hrozno

Losos v olivovom oleji je chutný a plný omega-3 mastných kyselín, čo eliminuje zápaly v tele aj bolesť svalov. Posledné výskumy hovoria aj o tom, že zdravé tuky pomáhajú znižovať ten nezdravý telesný tuk. Losos má rovnako mnoho bielkovín. Ideálne je pridať ho do zeleninového šalátu, kam pridáte aj stopkový zeler a hrozno. Vytvoria unikátnu kombináciu potréningovej zmesi tukov, cukrov a bielkovým, plus vlákniny v správnom pomere, čo podporí vaše snahy v posilňovni.

Vajíčko s fazuľami a paprikou

Ide o vynikajúci obed napríklad po predpoludňajšom cvičení. Opäť ide o kombináciu vlákniny bielkovín a cukrov. Práve tieto prvky v strave sú totiž po tréningu kľúčové. Ide nielen o dokonalý obed, ale aj takzvané raňajky šampiónov, ak vás čaká náročný tréningový deň. Je tu ešte jeden dôležitý poznatok. Ľudia, ktorí konzumovali na raňajky vajíčka, zjedli podľa výskumov na obed až o 22 % menej kalórií. A to už sa naozaj pozitívne podpíše aj na postave.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #cvičenie #chudnutie #tréning #stravovacie návyky #zdravý životný štýl

+ Vysušené a popraskané ruky riešte s dermatológom, pomôže vám.
V tíme dokážete viac ako sami, porozmýšľajte nad...

+ Pokúste sa prestať so závislosťami, škodia vám viac ako si myslíte.
Nemôžete myslieť len v prospech seba, mali...