Čo tak ochutnať ovocie na ploché brucho?

Vitamín C, vláknina, vysoký obsah vody a nízke množstvo cukru. Kombinácia faktorov, ktoré niektoré druhy ovocia predurčujú na rýchle spaľovanie tukov. Ktoré ovocie pomáha redukovať podkožný tuk v oblasti pásu?

16.08.2020 15:00
zdravá strava, ovocie, vitamíny, diéta Foto:
Čučoriedky majú nízky obsah sacharidov.
debata

Tropická dávka štíhlosti

Vedecké štúdie potvrdzujú, že konzumácia grapefruitu pomáha spaľovať viac kalórií ako samo obsahuje. Chudnutie sa rozbieha vďaka vysokému obsahu vlákniny a nízkemu množstvu cukru. Celkovo ide o vitamínovú bombu s poriadnou dávkou vitamínu C, ktorá podporuje naštartovanie metabolizmu. Podľa štúdie uverejnenej v časopise Journal of Medicinal Food pochutnávanie si na polovici grapefruitu denne pred jedlom pomáha znižovať chuť na jedlo, čím sa zmenšuje celkové množstvo prijatej stravy. Odborníci počas šesťtýždňového výskumu zistili, že účastníci, ktorí jedli grapefruit vždy pred jedlom schudli v páse aj niekoľko centimetrov.

Menej cholesterolu, nižšia hmotnosť

Ak je vašim cieľom zhadzovanie nadbytočných kilogramov tuku na bruchu, pochutnávanie si na čerešniach je tou správnou voľbou. Medzi typické účinky tohto chutného ovocia patrí schopnosť podporovať spaľovanie tuku rýchlejšie ako má ktorékoľvek iné ovocie. Vedci z University of Michigan zistili, že myši, ktoré konzumovali látky obsiahnuté v čerešniach zhadzovali brušný tuk o 9 % rýchlejšie ako pri bežnej strave. Za tuk spaľujúcim účinkom čerešní stoja predovšetkým antioxidanty, ktoré pomáhajú zmierňovať zápaly v tele, bojujú s cholesterolom a tým sa podpisujú aj pod znižovanie hmotnosti.

Skvelá dvojica na chudnutie

Až štyri gramy vlákniny, minimum cukru a približne 50 kilokalórií. Taký je výživový profil jabĺk, ktorých hlavnou výhodou je schopnosť zasýtiť žalúdok po dlhšiu dobu. Nielen jablká, ale aj hrušky sa pýšia vysokým obsahom vlákniny. Zrelý kus tohto ovocia sa chváli približne šiestimi gramami vlákniny. Ide o druh polysacharidu, ktorý pomáha regulovať uvoľňovanie cukru do krvi, čím sa zároveň darí udržiavať telesnú hmotnosť pod kontrolou. Odporúčané denné množstvo vlákniny sa pohybuje na úrovni 25 – 30 gramov a medzi jej základné vlastnosti patrí zlepšovanie trávenia.

Účinkuje na všetkých frontoch

Chutné bobuľovité ovocie, ktoré upravuje trávenie a zasycuje. Čučoriedky majú nízky obsah sacharidov a veľké množstvo látok zvaných polyfenoly. Ide o látky, ktoré pomáhajú schudnúť a dokonca bránia v ukladaniu telesných tukov. Výskumy dokonca naznačujú, že čučoriedky sú kľúčové pri redukcii tuku, ktorý sa ukladá okolo pásu. Podobnej obľube sa tešia aj jahody, ktoré zlepšujú citlivosť ľudského tela na inzulín. Spomínaný hormón je kľúčový pri ochrane organizmu pred vznikom cukrovky, nadváhy a obezity. Okrem toho zlepšuje pružnosť ciev, ochraňuje srdce pred chorobami a vysoká dávka vitamínu C ničí infekcie a zápaly.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #voda #ovocie #vitamín C #vláknina #spaľovanie tukov

+ Posilnite svoju imunitu zdravou stravou a odpočinkom.
Neočakávané príjmy vás potešia, buďte pripravený....

+ Ostaňte dnes doma a oddýchnite si, potrebujete to.
Využívajte svoje odborne znalosti a osviežte si ich....