Zrelé banány do koša? Ani náhodou, pomôžu kráse

Pokiaľ chutné tropické ovocie dostáva nádych hnedej farby, nevyhadzujte ho. Poslúži ako vitamínová bomba na riešenie kozmetických problémov od odstránenia akné až po omladenie pokožky. Ako ho použiť?

08.08.2020 12:00
píling, pleť, koža, Foto:
Upchané póry na tvári nepotešia žiadnu ženu, ktorá sa pravidelne stará o svoju pokožku.
debata

Stop nedokonalej pleti

Vyrážky a jazvy sú hlavným menovateľom choroby zvanej akné. Hoci sa jej kedysi pripisoval prívlastok ochorenie mladých, súčasnosť je o trochu iná. Akné môže zasiahnuť aj zrelú ženskú pleť. K prírodným zdrojom, ktoré si dokážu v niektorých prípadoch poradiť s týmto napohľad nie príliš pútavým kozmetickým problémom patria jednoznačne banány. Stačí si počkať, kým sa zo žltého sfarbenia prehupnú do hnedého. Zrelé banány obsahujú vysoké množstvo minerálov, a to železo, mangán, zinok a draslík. Spomínané mikroživiny pomáhajú zmierňovať akné. Použitie je jednoduché. Dozretý banán rozdrvte vidličkou a pomaly naneste na umytú tvár. Po približne štvrťhodinke túto ovocnú masku opláchnite vlažnou vodou.

Trik s cukrom pomôže

Maškrtné južné ovocie slúži aj ako skvelý peeling na odstraňovanie nepríjemných čiernych bodiek. Upchané póry na tvári nepotešia žiadnu ženu, ktorá sa pravidelne stará o svoju pokožku. V tomto prípade sa banán kombinuje s hnedým cukrom. Dôkladne sa premieša a zmes sa potom nanáša na miesta, kde sa vyskytujú čierne bodky. Pripravenou zmiešaninou jemne masírujeme nos a jeho okolie. Zatiaľ čo banán dodáva pokožke potrebné vitamíny a minerálne látky, cukor trením odstraňuje odumretú časť pokožky a čistí upchané póry.

Citrónová šťava áno, ale s mierou

Pokožku tváre dokáže rozjasniť nápad s použitím vyzretého banánu a čerstvej citrónovej šťavy. Určite poznáte situácie, keď je pleť po prebdenej noci alebo pri nadmernom strese unavená a pôsobí skleslo. V takýchto situáciách prichádza chytro na pomoc práve zmes citrónovej šťavy a banánu. Takýmto spôsobom vytvoríme vitamínmi nabitú masku, ktorá rozjasní tvár. Maska sa používa dvakrát do týždňa, pričom opatrní zostaňte pri používaní citrónovej šťavy. Príliš veľa ovocných štiav by mohlo poškodiť pokožku, preto aj v danom prípade platí, všetko s mierou.

Do boja proti starnutiu

Na svoje si príde aj starnúca pleť. Vrásky prináša vek, ale často sa pod ich výskyt podpisuje aj stres, vonkajšie prostredie a spôsob stravovania. Okrem toho pokožke škodí nadmerné slnenie. Spomínané ovocie sa proti starnutiu kombinuje s bielym jogurtom, nanáša sa na najviac vráskavé miesta a oplachuje sa približne po 20 minútach. Ak si necháte pred prípravou zmesi jogurt v chladničke, maska zároveň príjemne osvieži pokožku.

Poďakujú vám aj suché nohy

Ako si poradiť so suchou a odretou pokožkou na kolenách, lakťoch či členkoch? Pokiaľ túžite vyskúšať aj niečo iné ako sú pleťové mlieka, skúste kombinovať pastu z olív a banánu. Nanáša sa pol hodiny pred sprchovaním. Na vysušené chodidlá zase pomáha zmes banánu a medu. Maska sa používa na umyté a vysušené chodidlá, zabalí sa na niekoľko minút do uteráka, nechá pôsobiť a nakoniec ju opláchneme. Výsledkom budú krásne, hladké a vláčne chodidlá.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kozmetika #pleť #tvár #vyrážky #prírodná kozmetika

+ Zdieľanie času s blízkymi posilní vaše šťastie a pohodu.
Dôkladný výskum pred investíciou sa vyplatí...

+ Hydratácia a zdravé stravovanie zvýšia vašu energiu a pohodu.
Investujte do seba, dlhodobé výnosy prekonajú...