Na šalát s kuskusom potrebujeme:

- 500 ml zeleninového vývaru
- 300 g kuskusu
- 3 farebné papriky
- 1 červenú cibuľu
- 4 stonky petržlenovej vňate
- 2 vetvičky rozmarínu
- 300 g malých paradajok
- 75 g pistácií
- 75 g hrozienok
- 400 g gréckeho jogurtu
- 2 bio citróny
- morskú soľ
- olivový olej
Ako na to?
- Pripravte 500 ml zeleninového bujónu podľa pokynov, nalejte na kuskus a nechajte ho napučať pod pokrievkou.
- Umyte a nakrájajte papriky na malé kocky.
- Ošúpte cibuľu, nakrájajte na jemné plátky.
- Jemne nakrájajte petržlenovú vňať a rozmarín, malé paradajky prekrojte na polovicu.
- Olivový olej rozohrejte na panvici, pridajte papriku, cibuľu, nasekaný rozmarín, pistácie, hrozienka – všetko krátko opečte.
- Kuskus vložte do veľkej misky, pridajte paradajky, nakrájanú petržlenovú vňať a zmes z panvice, všetko premiešajte.
- Ochuťte morskou soľou.
- Jemne nastrúhajte citrónovú kôru a vytlačte šťavu do menšej misky.
- Zmiešajte v miske s gréckym jogurtom a s morskou soľou, podávajte ako dresing ku kuskusovému šalátu.
Vyskúšajte aj kuskusový šalát podľa TV Varecha
Zoznam surovín a textový postup nájdete v recepte Kuskusový šalát na Varecha.sk