Najlepšie jedlá pred spaním. Sladko zaspíte a ešte aj schudnete

Hlad nie je najlepší partner, s ktorým sa oplatí líhať do postele. Ako ho však zahnať a pritom si počas noci neprivodiť ťažké sny a prírastok na váhe? Jedávajte správne. Sú pokrmy, ktoré vás pripravia na dobrý spánok a do rána budete mať dokonca pár gramov menej ako večer.

31.07.2020 14:29
žena,spánok,odpočinok,relax,sen Foto:
Hlad nie je najlepší partner, s ktorým sa oplatí líhať do postele.
debata (1)

Grécky jogurt

Obsahuje vysoký podiel bielkovín a málo cukrov. Preto zasýti, ale nezaťaží žalúdok. Navyše konzumácia bielkovín pred spánkom napomáha rastu svalov a nie tukových zásob. Navyše bielkoviny sú aj kľúčom k spaľovaniu tuku. Cez noc vám narastú svaly po tréningu a nie tukové zásoby.

Čerešne

Skvele zasýtia prázdny žalúdok a výborne vás pripravia na spánok. Je síce pravda, že ide o ovocie, ktoré má značné množstvo cukru, ale výskumy, ktoré publikoval Journal of Medicinal Food zistil, že ľudia po čerešniach vynikajúco spali. No a dobrý spánok je zaručenou prevenciou obezity.

Morčacie mäso

Opäť tu máme vynikajúcu porciu kvalitných bielkovín a minimum cukrov aj tukov. Výborné však je morčacinu kombinovať večer s plátkom celozrnného chleba. Vláknina vám dodá pocit sýtosti bez preplneného žalúdka a dodá vitamín B. Vďaka nemu budete mať lepšiu noc, sladšie sny a rýchlo zaspíte.

Teplé mlieko

Obvykle sme zvyknutí piť ho na raňajky, ale stačí malá zmena režimu a pospíte si aj schudnete. Mlieko je dokonca ideálny nápoj na chudnutie. Vápnik môže pomôcť začať zhadzovať brušný tuk. Navyše mlieko je skvelý nápoj na zaspávanie samo o sebe. Možno poznáte recept starých mám na ľahké zaspávanie, ktorý pozostával zo šálky mlieka na večeru. A ono to funguje. Mlieko je totiž bohaté na tryptofán, aminokyselinu, ktorí pomáha syntetizovať serotonín, vďaka ktorému sladko spíme.

Mandle

Absolútne dokonalé jedlo pred spaním. Opäť ide o potravinu s vysokým obsahom bielkovín. Takže nahrávajú svalom viac ako tuku. Kombinujú v sebe super schopnosť znižovať obezitu. Magazín International Journal of Obesity publikoval štúdiu, v ktorej uvádza, že konzumenti štvrť šálky mandlí denne preukázali po pol roku 62 % zníženie hmotnosti a BMI.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #sny #jedlo #zdravá strava #spánok

+ Nebuďte negatívny, práve naopak, konečne máte dôvod na úsmev.
Úspech príde vtedy keď sa budete snažiť a...

+ Možno oklamete sami seba, avšak lekára a výsledky neoklamete.
Nič nerobte rýchlo, robíte tak len väčšie chyby....