Maca – pomôže v menopauze, zaženie depresiu a dodá energiu

Žerucha peruánska, známa pod názvom maca je preslávená pozitívnymi účinkami na erekciu. Lenže nie sú to len muži, ktorí z nej majú úžitok. Ženy dokonca ocenia omnoho viac jej vlastností. Vyskúšajte si ju na vlastnej koži.

30.07.2020 11:30
Zdravá strava, zdravé tuky, žena Foto:
Maca je vytúženou plodinou pre všetky ženy, ktoré zvádzajú boj s menopauzou.
debata

Prenesie vás cez menopauzu

Maca je vytúženou plodinou pre všetky ženy, ktoré zvádzajú boj s menopauzou. Keďže je maca stále pod drobnohľadom vedcov, neustále sa objavujú nové a nové zistenia. Jedným z posledných je, že stimuluje v ženskom tele hladinu estradiolu. Vďaka tomu dokáže eliminovať návaly tepla, potenie, náladovosť, či vaginálnu suchosť, čo patrí medzi negatívne dopady menopauzy. Určite stojí za zváženie práve tento druh kompenzácie skôr, ako nasadíte svojmu telu hormóny.

Zvyšuje libido

Toto platí u mužov, ale aj u žien. Maca veľmi dobre dokáže naštartovať tie správne žľazy v organizme, ktoré stimulujú tvorbu pohlavných hormónov. Z toho vyplýva nielen viac chuti na sex, ale aj jeho aktívnejšie prežívanie. Maca je pritom aj skvelým zdrojom energie, takže budete v posteli vládať. U žien vyrovnáva hladiny estrogénu a progesterónu. Vďaka tomu sa budete cítiť skvele a vyhnete sa aj predmenštruačnému syndrómu.

Omladenie na počkanie

Maca pôsobí pozitívne aj na endokrinný hormonálny systém, hypotalamus, hypofýzu, nadobličky, štítnu žľazu, pankreas. Ak vám fungujú v tele správne orgány, celé telo sa bude cítiť lepšie. Maca vaše zdravie ešte podporí aj bielkovinami a 31 minerálmi vrátane vápnika, draslíka, železa, zinku a ďalších. Samozrejme čím viac živín má vaše telo o to lepšie sa budete cítiť aj vyzerať.

Viac optimizmu a energie

Maca stimuluje centrálny nervový systém k aktivite. Preto je vhodným ranným životabudičom. Avšak nerozruší organizmus, práve naopak, vďaka množstvu pozitívnych látok pomáha prekonať stavy úzkosti, stresu, alebo smútku. Je ideálna na ráno pred náročným pracovným dňom.

Pozor na chuť

Ide o koreň, takže môžete očakávať silnú zemitú a výraznú arómu aj chuť. Preto je vhodné pomletú macu konzumovať napríklad ako súčasť rôznych kaší, nápojov, prípadne rannej misky vločiek. Vždy je však vhodné takýto pokrm dosladiť, napríklad medom. Účinky to nijako neovplyvní, akurát si raňajky aj vychutnáte. Na začiatok je vhodné začať s pol lyžičkou a postupne dávky zvyšovať. Hoci maca prispieva aj k zlepšeniu spánku, pre jej stimulačný efekt sa odporúča konzumovať skôr doobeda.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #energia #depresia #libido #menopauza #PMS #maca #žerucha

+ Choďte sa prejsť do prírody, vyčistíte myseľ a budete sa cítiť lepšie.
Peniaze nie sú všetko, uvedomte si, že...

+ Vitamíny doplníte liekmi, ktoré vám lekárnik poradí v lekárni.
Peniaze síce budete mať, ale šťastie vám to...