Mnohé z nás si však do šalátu či k nemu pridajú ešte nejakú ingredienciu, ktorá sa postará o to, že až taký zdravý a diétny nie je.
Slanina
Opečené kúsky slaniny v šaláte? Ruku na srdce, ako často sa vo vašom tanieri objavia…? Ale práve slanina urobí zo skvelého fitness jedla pochúťku mastnú a kalorickú. Ak si do šalátu pridáte 100 gramov slaniny, dodáte telu už 50-percent denného odporúčaného príjmu tuku. Slanina tak môže blokovať náš úbytok na hmotnosti, okrem toho ešte jej pravidelná konzumácia negatívne ovplyvňuje hladinu cholesterolu v krvi a tým pádom predstavuje hrozbu pre srdce a kardiovaskulárny systém.
Opečená bageta
Chrumkavá bageta z bielej múky, potretá cesnakom či pokvapkaná olejom naozaj so šalátom chutí vynikajúco. Bohužiaľ, biela múka neprináša telu žiadne živiny ani minerálne látky, len prázdne a neželané kalórie. To znamená, že jej pravidelnou konzumáciou „útočíme“ na ručičku váhy. Preto je lepšie vymeniť bielu chrumkavú bagetku za celozrnné pečivo.
Dresing
Dresing je pravdepodobne najväčšou kalorickou pascou, čo sa šalátov týka. Či už si vymiešate dresing z jogurtu alebo použijete ešte kalorickejšiu majonézu, či dokonca siahnete po hotovom dresingu (ktorý môže telu dodať až 700 kcal) vašej postavičke neprospejete. Namiesto dresingu šalát pokvapkajte šťavou z limetky či citróna, prípadne použite jemný ocot. Ak siahnete po čerstvých bylinkách, hutné dresingy vám v šaláte chýbať nebudú.