Pozor! Tieto chyby robíme pri varení cestovín najčastejšie

Rýchle a chutné! Aj preto sa cestoviny na mnoho spôsobov objavujú na našom tanieri tak často.

03.07.2020 09:00
pasta, cestoviny Foto:
Ako správne variť cestoviny?
debata (1)

Napriek tomu pri ich varení stále dookola opakujeme tie isté chyby. Robíte ich aj vy? Tak to tento raz skúste lepšie a chybám sa vyhnite!

Hrniec je malý

Príprava cestovín sa začína ich varením v hrnci. Mnoho z nás urobí prvú chybu hneď v úvode, siahne po malom hrnci. Keďže cestoviny, ako je známe, varením zväčšujú svoj objem, pri nedostatku miesta sa zlepia dohromady.
TIP: Siahnite po dostatočne vysokom a objemnom hrnci ešte pred samotným varením.

Nedostatočné množstvo vody

Iste, vodou v kuchyni šetriť treba, ale na tých správnych miestach. Pri varení špagiet alebo penne to nerobte, vody im doprajte dostatok, aby sa vám v konečnej fáze podaril skvelý a lahodný pokrm.
TIP: Na 100 gramov cestovín potrebujete 1 liter vody. Jednoduchá pomôcka, čo poviete?

Nesprávne množstvo soli

Priveľa soli je nezdravé – túto vetu sme si už v kuchyni osvojili. Málo soli je však pri cestovinách takisto krokom vedľa. Prečo? Málo soli sa podpíše pod horšiu chuť cestovín. Pozor! Priveľa soli zasa „prerazí“ ich lahodnú chuť. Soli treba voliť tak akurát…
TIP: 10 gramov soli na 1 liter vody, v ktorej varíte cestoviny. Soľ pridajte do hrnca v momente, kedy začne voda vrieť, ale skôr, než vložíte cestoviny.

Olej vo vode

Zvyk je železná košeľa – často pridáme do vody, v ktorej varíme špagety, pár kvapiek oleja, aby sa v hrnci nezlepili. Nie je to správne. Olej na cestovinách spôsobí, že omáčka sa následne nebude na nich dobre držať.
TIP: Cestoviny varte vo vode bez oleja.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #voda #varenie #cestoviny

+ Pravidelným cvičením môžete docieliť zdravý a vyrovnaný chrbát.
Neponižujte sa, ste lepší ako si myslíte,...

+ Hydratujte svoje telo, momentálne to potrebuje stále viac a viac.
Nechváľte sa, mohlo by vám to skôr ublížiť ako...