S mliekom a cukrom! Naozaj? Spočítajte si pri popíjaní kávy kalórie navyše

Snažíte sa prestať piť kávu s mliekom a cukrom? Tu je niekoľko čísel, ktoré vám to môžu uľahčiť.

01.07.2020 15:00
ketodieta-kava
Počítate kalórie pri popíjaní kávy s mliekom a cukrom?
debata

Väčšina ľudí si nevie ráno bez kávy ani len predstaviť. Ani krátke posedenie s kolegyňou po obede, či ešte jednu kávu pred odchodom z práce domov. Nie je preto ničím výnimočným, že celkovo si doprajeme priemerne 3 kávy za deň. Ak ste si zvykli na kávu bez cukru a mlieka, kalórií sa báť nemusíte, ide naozaj o zanedbateľné číslo. Ak si však doprajete do kávy aj mlieko či smotanu, tu už to s kalóriami navyše vyzerá o čosi horšie.

100 ml plnotučného kravského mlieka obsahuje okolo 65 kalórií. Ak ho vymeníte napríklad za ovsené mlieko, hneď čo-to z kalorického príjmu ušetríte. 100 ml ovseného mlieka obsahuje totiž len 40 kalórií, nízkotučné kravské mlieko je na tom s kalóriami podobne. Dokonca, aj ovsené mlieko sa už dá kúpiť s prívlastkom barista, ktoré je o čosi krémovejšie a do kávy lahodnejšie ako klasické ovsené mlieko. Chuť svojej kávy si tak môžete dopriať krémovejšiu, s menším počtom kalórií.

1 malá lyžička cukru obsahuje zhruba 20 kalórií, klasická smotana do kávy obsahuje na 100 ml 84 kcal. Poľahky si vypočítate, koľko kalórií ušetríte, ak si postupne zvyknete na chuť kávy bez cukru či bez smotany. Vynásobte to troma kávami denne, prípadne si vypočítajte príjem kalórií vďaka káve s cukrom a mliekom za celý týždeň. Slušné číslo, nie?

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kalórie #káva

+ Zabudnite na kávu, prednosť dnes dajte zelenému čaju.
Nemusí vám všetko vyjsť na prvý krát, je to v poriadku,...

+ Problémy s popraskanými rukami vyriešite tuhým krémom.
O zamestnanie neprídete, tak prestaňte strašiť svoje...