Svoju úlohu zohrá kombinácia zázvoru, jablčného octu a medu. V lete nápoj doplníte kockami ľadu a môžete ho popíjať počas horúčav na terase.
Zázvor má množstvo pozitívnych účinkov na organizmus, okrem iného stimuluje produkciu žalúdočných štiav, tým pádom je potrava strávená rýchlejšie a jednoduchšie. Metabolizmus funguje lepšie. Zároveň pomáha pri eliminovaní toxínov v tele. Jablčný ocot pomôže pri trávení, čo preukázali aj vedecké štúdie. Dokáže upokojiť zápalové procesy či ťažkosti s trávením, zmierňuje bolesti brucha a redukuje nadúvanie.
Na 8 pohárov potrebujete:
- 1 väčší kus zázvoru
- 1,5 l vody
- 180 ml medu
- 120 ml jablčného octu
- 60 ml citrónovej šťavy
Ako na to?
- Zázvor očistite a postrúhajte.
- V hrnci uvarte vodu a pridajte zázvor, nechajte variť 2 minúty.
- Odstavte a nechajte zázvor vo vode lúhovať ešte 20 minút.
- Následne preceďte, pridajte ostatné prísady a premiešajte.
- Počas leta podávajte s kockami ľadu, ozdobte plátkom citróna a čerstvým lístkom mäty.
Pripravte si aj domácu limonádu podľa TV Varecha.
Zoznam surovín a textový postup nájdete v recepte Limetkovo-bazalková limonáda na Varecha.sk