Na letnú uhorkovú polievku potrebujeme (4 porcie)
Foto: SHUTTERSTOCK
- 200 g malých uhoriek
- 1 strúčik cesnaku
- 1 hrsť mäty
- 1/2 citróna
- 300 ml cmaru
- 2 PL olivového oleja
- soľ, korenie podľa chuti
Ako na to? (príprava 20 minút + 120 minút chladenia)
- Očistite a nakrájajte uhorky, olúpte a pretlačte cesnak, natrhajte lístky mäty a všetko vložte do misky.
- Vytlačte šťavu z citróna, pridajte do misky.
- Pridajte cmar a olej, následne všetko premiešajte pomocou mixéra.
- Dochuťte soľou a korením a vložte do chladničky na dve hodiny.
- Podávajte na studeno s opečenou bagetkou.
Vyskúšajte aj studenú polievku gazpacho – recept podľa TV Varecha
Zoznam surovín a textový postup nájdete v recepte Gazpacho – studená polievka na Varecha.sk