5 super tipov do letnej kuchyne! Blesková ľadová káva či ľahký šalátový dresing

Leto je plné príjemných večerných posedení na terase či v záhrade. Tu sú tipy, ktoré vám, ako hostiteľke, pomôžu.

05.06.2020 09:30
Ľadová káva Foto:
Ako pripraviť rýchlo lahodnú ľadovú kávu?
debata

Ľadová káva

Studenú kávu ponalievajte do zásobníkov na ľad a nechajte zamraziť. Ak príde návšteva, posaďte ju na terasu a vy za pár minút vyčarujte skvelú ľadovú kávu. 6 kávových kociek vyberte z mrazničky, zalejte 150 ml studeného mlieka, pretrepte v shakeri a oslaďte podľa chuti. Hotovo!

Drobné ovocie v koláči

Aby drobné bobule po upečení v koláči chutili lepšie, predtým, než ich primiešate do cesta, ich zmrazte. Takéto zmrazené ich primiešajte pred pečením koláča do cesta.

Ľahký letný dresing

Aby dresing na ľahký letný šalát nebol zbytočne ťažký, ako základ použite chladený cmar namiesto kyslej smotany. Potom pridajte čerstvé nasekané bylinky, pár kvapiek citrónu a korenia či soli podľa chuti. Hotovo.

Na grilovanie

Bylinkové maslo si môžete pripraviť aj sama a bude chutiť lepšie. Jemne nasekajte pažítku a petržlen. Zmiešajte s mäkkým maslom a zmesou naplňte zásobník na ľad, kocky zamrazte. Potom už len vyberte v prípade potreby pred grilovačkou.

Skvelo marinované mäso

Ak chcete správne marinovať mäso pred grilovaním, tak mäso premiešané s marinádou vložte do vrecka na mrazenie a poriadne ho uzatvorte, nechajte v chladničke pár hodín. Pozor: Soľ do marinády nepatrí, pretože mäso by bolo suché.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #leto #varenie #káva #dresing

+ Múčne výrobky vám začnú spôsobovať mierne ťažkosti.
Ak vám niečo nejde, mali by ste to odložiť na lepší čas....

+ Nepodliehajte panike, všetko sa čoskoro vráti do normálnych koľají.
Prehodnoťte svoj postoj a začnite na sebe...