Grilovaná paprika so syrom feta a pistáciami
Foto: SHUTTERSTOCK
Potrebujeme:
- 4 červené špicaté papriky
- 50 g solených pistácií
- 1 červenú cibuľu
- 2 strúčiky cesnaku
- 100 g syru feta
- 50 g parmezánu – strúhaného
- 2 PL kyslej smotany
- 2 PL byliniek (nasekaných, podľa chuti)
- soľ, korenie a čili podľa chuti
Ako na to?
- Papriku dôkladne umyte a prekrojte na polovicu. Odstráňte semiačka, ale neodstraňujte stopku.
- Nasekajte pistácie na jemno.
- Ošúpte cibuľu a cesnak a jemne nasekajte.
- Rozdrvte fetu a vložte do misky s parmezánom, pistáciami, cibuľou a cesnakom – dobre premiešajte. Primiešajte kyslú smotanu.
- Pridajte bylinky podľa preferencií, všetko ochuťte soľou, korením a čili.
- Naplňte osem polovíc papriky pripravenou zmesou.
- Plnené papriky poukladajte na gril, prípadne ešte môžete využiť aj podložku na grilovanie.
- Akonáhle sú papriky na vonkajšej strane mierne zhnednuté (cca 15 min grilovania), môžete podávať.
Ďalší tip na grilovanie – halloumi podľa TV Varecha
Zoznam surovín a textový postup nájdete v recepte Grilovaný halloumi – národné jedlo Cypru na Varecha.sk