Na lahodnú paradajkovú omáčku potrebujeme:
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 strúčik cesnaku
- 1,2 kg lúpaných rajčiakov (v konzerve)
- 8 listov bazalky
- soľ
Okrem toho
- 400 g cestovín
- parmezán podľa chuti
Ako na to?
- Na panvici zohrejte olivový olej. Cesnak očistite, prekrojte na polovicu, pridajte k oleju a chvíľu opečte.
- Pridajte lúpané paradajky a soľ podľa chuti. Omáčku priveďte do varu, panvicu prikryte a znížte teplotu. Varte všetko na miernom ohni 60 minút, občas zamiešajte.
- Cesnak z omáčky po hodine vyberte. Uvarenú paradajkovú omáčku pretlačte cez sito (alebo zmixujte), aby ste získali hladkú omáčku.
- Omáčku vylejte späť do panvice a zamiešajte do nej natrhané listy bazalky. Nechajte ešte pár minút dusiť a podľa potreby pridajte soľ!
Vyskúšajte aj raw špagety podľa receptu z TV Varecha
Zoznam surovín a textový postup nájdete v recepte Cuketové takmer RAW špagety na Varecha.sk