Cvičíte, počítate kalórie a snažíte sa stravovať zdravo? Čo si ale počasť, ak vás premôže chuť na niečo lahodné? Tu je cesta – Domáci Raffaello cheesecake bez cukru.

Na Domáci Raffaello cheesecake bez cukru potrebujeme:
(recept Oly Tabačkovej z knihy Zdravé rýchlovky 2)
Korpus:
- 130 g ovsených vločiek
- 1 PL kávy
- 50 g mletých vlašských orechov
- 1 PL medu
- 2 PL mandľového mlieka
- 120 g roztopeného masla
Náplň:
- 750 g nízkotučného hladkého tvarohu
- 250 g mascarpone/ricotty
- 2 PL medu
- 150 g kokosu
- 100 g bielej čokolády
- 50 g celých alebo drvených mandlí
- 100 g džemu
- Na ozdobu:
- jedlé kvety
- strúhaný kokos
Ako na to?
- Ovsené vločky pomelieme v mixéri, primiešame kávu, mleté orechy a premiešame.
- Do zmesi pridáme roztopené maslo, med, mandľové mlieko (môžete použiť aj klasické mlieko) a znova premiešame.
- Hotovú zmes rovnomerne rozotrieme do otvárateľnej tortovej formy a utlačíme pohárikom do jednej roviny. Dáme stuhnúť do chladničky.
- Tvaroh a mascarpone vyšľaháme. Pridáme med a vymiešame dohladka.
- Medzitým vo vodnom kúpeli rozpustíme bielu čokoládu. Keď je roztopená, pridáme do nej niekoľko lyžíc tvarohovej zmesi a vymiešame. Následne celú zmes primiešame naspäť k tvarohovej plnke a vymiešame. Pridáme strúhaný kokos a znova vymiešame.
- Korpus po stuhnutí vyberieme z chladničky a môžeme natrieť džemom.
- Plnku rovnomerne natrieme asi do polovice tortovej formy. Potom zoberieme mandle a rovnomerne ich poukladáme na plnku a opäť rozotrieme zbytok plnky až povrch tortovej formy a dáme stuhnúť.
- Stuhnutý cheesecake ľubovoľne ozdobíme strúhaným kokosom a jedlými kvietkami.
Vyskúšajte aj cheesecake podľa receptu z TV Varecha
Zoznam surovín a textový postup nájdete v recepte Nepečený cheesecake s arašidovým maslom na Varecha.sk