Známy šéfkuchár odkazuje: Nič nevyhadzujte! A ponúka bleskový recept na večeru

Pre súčasnú situáciu sú zavreté aj tie najvychýrenejšie reštaurácie. A šéfkuchári, ktorí servírovali hosťom delikatesy, tiež museli zostať doma.

27.04.2020 07:00
avokádo, rajčiny Foto:
Ilustračný záber na toastovú pochúťku s avokádom a paradajkami.
debata

Portál predajného portálu Mr.Porter nedávno vyspovedal vychyteného kuchára Toma Browna, ktorý v roku 2018 v USA otvoril populárnu reštauráciu Cornerstone. Jeho denný kolobeh sa momentálne viac točí okolo cvičenia, bežnej kontroly prenajatých priestorov, ale aj benefičnej pomoci v rámci podporných stravovacích programov, ktoré boli v USA nutnosťou. Denne je tiež v kontakte s priateľmi a čas trávi aj pri televízii doma, ako asi množstvo ľudí po celom svete.

Zároveň však Brown pre Mr.Porter prezradil, že sa snaží momentálne jesť, čo najzdravšie, ako to je možné. „Veľa rýb, kuracieho mäsa, vajíčka, zelenina a ryža,“ vymenoval ingrediencie, ktorú používa najviac. Zároveň upozornil, že aj súčasný stav s pandémiou Covid-19 ho ešte viac utvrdil v tom, že ľudstvo musí zmeniť postoj k jedlu a potravinám.

„Potrebujeme žiť viac uvedomelo. Kreatívne využívať zvyšky a nič nevyhadzovať. Zeleninové šupky používajte v domácich zásobách. Stonky brokolice alebo listy karfiolu si ponechajte tiež. Dajú sa spracovať chutne,“ komentoval Brown, ktorý odporúča mať doma po ruke vždy fľašku pikantnej omáčky (tzv. hot sauce). „Koreniny sú spasiteľom, ktorý robí veci zaujímavejšími, aj keď nie ste skvelý kuchár. A môžu vyriešiť experimentálnu katastrofu v kuchyni,“ dodal Brown pre Mr.Porter.

Známy šéfkuchár tiež ponúkol magazínu jeden z extrémne jednoduchých receptov, ktorý je však dokonalo chutnou večerou. Reč je o makrele na chlebe.

Potrebujete chrumkavý chlieb, ideálny je domáci kysnutý chlieb. Ten najprv otoastujete, urobte tak na panvici, nie v toastovači. Otvorte si jednu makrelu v oleji. Trošku oleja z konzervy použite na chlebovú striedku a následne naložte na chlieb makrelu. Na tenkú prúžky nakrájajte jednu paradajku, ktorú umiestnite na samý vrch. Osoľte a okoreňte podľa chuti. Jednoduchá večera je hotová. Prípadne ju môžete ešte doladiť hoblinkami syra ako je parmezán.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #jedlo #šéfkuchár #makrela #zvyšky #koronavírus

+ Nebuďte negatívny, práve naopak, konečne máte dôvod na úsmev.
Úspech príde vtedy keď sa budete snažiť a...

+ Nezabúdajte na pitný režim, nezanedbávajte ho v žiadnom období.
Ak budete zanedbávať prácu, vaše peniaze nebudú...